hren
 

JK KAŠTELA
Blagdansko vrijeme i kratka pauza u obvezama, u JK Kaštela svake se godine iskoristi za organizaciju natjecanja najmlađih judaša pa su tako i ove godine mladi judaši ogledali se u klupskom prvenstvu u poligonu te u sumo borbama.

Oba natjecanja održala su se u dvorani centra Mir u Rudinama, gdje  ovaj judo klub i trenira.
Sumo borbe održale su se na dva borilišta, veličine 3x3 metra, s ciljem da se izgura protivnik izvan borilišta ili ga natjerati da nekim dijelom tijela dotakne pod. Pobjednik je bio onaj tko je prije ostvario tri poena, a borbe su se odvijale po principu svatko sa svakim unutar grupe.
Borbe su sudili Nenad Buzov i Ante Batinić dok su treneri Boško Rozga i Jerko Mrković pomagali malim borcima da se snađu na strunjači jer je većini ovo bilo prvo natjecanje.
Poligon se sastojao od bazičnih elemenata trčanja, preskakanja, puzanja, provlačenja, hodanja po klupi i slično, a male judaše su u poligonu usmjeravali treneri Boško Rozga, Ante Batinić, Nenad Buzov i Jerko Mrković.
Na kraju natjecanja medalje i prigodne poklone malim judašima podijelio je Djed Božićnjak.

U sumo borbama okušalo se 65 malih natjecatelja podijeljenih u 19 grupa, a najbolji po grupama bili su Dario Klarić, Toni Zekić, Marin Botić, Josip Bedalov, Petar Primorac, Frane Lovrić, Andro Rozga, Ivan Mustapić, Dino Zekić, Katja Zelić, Vita Maleš, Luka Petričević, magdalena Vržina, Ivano Orlić, Jan Ledenko, Roza Batinović,  Dora Rajčić, Jakov Đirlić i Sara Rubelj.

U savladavanju poligona okušalo se 38 mališana, a najbolje vrijeme ostvario je Roko Buzov. Drugoplasirani je bio Ivan Vicković, a treće vrijeme ostvario je Branimir Jukić. Među djevojčicama najbolja je bila Marta Radunić, koja je osvojila ukupno sedmo mjesto.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij