hren
 

RIBOLA CUP
Božićni rukometni turnir „Ribola Cup“ za mlađe kadete (2002./2003. godište) i dječake „A“ (2004./2005. godište) odigran je uoči Božića u Kaštel Sućurcu pod organizacijom RK Ribole Kaštela. Sportski događaj privukao je mnoštvo gledatelja, a događaj su upotpunili legende hrvatskog rukometa Ivano Balić, Petar Metličić i Venio Losert koji su vršili dodjelu medalja i nagrada.

Na turniru je sudjelovalo sedam klubova sa po šest ekipa u obje generacije: Izviđač Ljubuški, Zadar, Trogir, Balić-Metličić, Split, Solin te Ribola Kaštela. Turnir se odigrao u dvije grupe po tri ekipe, a najbolja ekipa iz svake grupe igrala je finale, dok su drugoplasirane ekipe odigrale utakmicu za treće mjesto. Prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta pripao je RK Balić-Metličić koja je u finalu svladala RK Zadar, a treće mjesto ostvarila je Ribola Kaštela. Najbolju sedmorku čine: Vito Perinović (Zadar), Grgo Luketin, Tomislav Krolo i Andrija Pervan (Balić-Metličić), Luka Bubalo (Izviđač Ljubuški) te Marko Milković i Josip Malnar (Ribola Kaštela).

U kategoriji dječaka „A“ prvo mjesto osvojila je domaća ekipa Ribole Kaštela koja je u finalu svladala Solin s tijesnih 17:16. Treće mjesto pripalo je RK Trogir. Najboljim igračem proglašen je Vito Marinčić (Ribola Kaštela), a najbolju sedmorku čine: Marko Tarle (Solin), Matej Šimić (Izviđač Ljubuški), Roko Jajić (Trogir), Jure Gilić (Solin), Tonći Ivanišević (Balić-Metličić) te Tomo Pelja i Matej Šunjić (Ribola Kaštela).

Domaćin izražava veliko zadovoljstvo zbog organiziranog turnira uz sve pohvale sudionika. Veliku zahvalnost izriču prema glavnom sponzoru turnira Riboli d.o.o.


KOMENTARI: