hren
 

Kaštelanska tenisačica Tena Lukas (22) trenutno se nalazi u svom matičnom gradu gdje se fizički, a naročito psihički rekuperira od teniske godine koja je dobro počela, ali se zbog ozljede prekinuo pohod na plasman karijere.

„Otpisali smo godinu od devetog mjeseca zbog ozljede. Nakon toga sam izgubila trenera u Barceloni i s time sam dosta izgubila izgubila. Na kraju godine sam ipak uspjela odigrati dva turnira za kraj“, rekla je Tena koja je godinu završila osvajanjem turnira u Antalyji.

Tena je osvojila ITF turnir u Turskoj na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 15 tisuća dolara. U finalu je svladala argentinku Paulu Ormaecheu sa 6:4, 6:7(5) i 6:1. Bio je to peti profesionalni naslov, prvi u 2017. godini. Osvojeni turnir doveo ju je na 316. mjesto WTA ljestvice te na 323. mjesto ITF ljestvice. Bit će to drugi najbolji plasman na kraju godine poslije 271. plasmana na koncu 2015. godine.

 „Za sada je ozljeda zaliječena. Pauza je do sredine siječnja, ali već treniram. Imat ću pripreme do 19. siječnja, onda su na rasporedu tri turnira – jedan u Francuskoj, dva u Velikoj Britaniji.“

„Teško je povezat dva turnira do kraja, bez obzira na sve. Na prvom sam sada bila zabrljala, ali sam uspjela osvojiti turnir u Turskoj. Iako je riječ o turniru za malo bodova i s malim nagradnim fondom turnir nije bio lagan, ali ni pretežak. Tu je mnogo cura koji se žele dokazati.“

Među onima koji se žele dokazati zasigurno je i mlada Tena. Do sada su je osobito ozlijede sprječavale u njenom naumu te se najviše nada da će je naredne godine to zaobići. S tri turnira na početku godine Tena će još jednom pokušati u svom usponu u svjetskom tenisu.


KOMENTARI: