hren
 

NAPOKON 'SVOJ NA SVOME'
Još kao kadet, tada 16-godišnjak, Ljubo Šamadan je iz Kaštela otišao u KK 'Zrinjevac', u to doba jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj za rad za mlađim uzrastima. Ljubin talent prepoznali su treneri zagrebačkog kluba u kojem je ovaj Sućuranin počeo sa igranjem košarke na visokoj razini. Od tada Ljubo piše svoju košarkašku povijest igrajući za renomirane klubove kao što su, uz već spomenuti 'Zrinjevac', još i 'Široki', 'Slavonski Brod', 'Geoplin Slovan', 'Cedevita', 'Šibenik' i mostarski 'Zrinjski'.

Nisu ga mimoišli ni selektori B seniorske reprezentacije Hrvatske za koju je nastupao dvije godine, a neki ga pamte i po odličnim nastupima na 'All-Star' utakmicama. Na jednoj od njih osvojio je i prvu nagradu u 'zakucavanju'. Najbolje igre svoje bogate karijere pružao je u Slavonskom Brodu i Šibeniku kada je konkurirao i za najboljeg (MVP) igrača lige.

Sada se Ljubo, nakon dugog niza godina, vratio u Kaštel Sućurac u kojem je i zavolio košarku. Do kraja ove i cijelu iduću sezonu, trebali bi ga gledati u dresu 'Ribole Kaštela', moguće i duže, a tada bi svoje bogato znanje polako mogao početi prenositi i na svoje mlađe susjede.

Evo kako on vidi svoj povratak u Kaštela:- ''Uvodni dio nove sezone proveo sam na Kosovu, u klubu 'Bashkimi' iz Prizrena. S obzirom da se čelnici tog kluba nisu držali dogovora, odlučio sam se vratiti kući. Za vrijeme boravka u Kaštel Sućurcu u kojem živim, trenirao sam sa KK 'Ribola Kaštela', da bi se nakon nekog vremena dogovorili za suradnju. Drago mi je da sam se vratio u svoj grad i klub u kojem sam potekao. Sada sam napokon okružen svojom obitelji i prijateljima, a radost će mi biti potpuna ako uspijem pomoći matičnom klubu u nastavku sezone.''


KOMENTARI: