hren
 

BITKA ZA FINALE
U srijedu su na rasporedu dvije utakmice polufinala odbojkaškog Kupa. Osijek i Mladost (Zg) odigrati će svoju prvu utakmicu, a u Kaštelima je na rasporedu uzvratna utakmica gradskog derbija.

Kaštela Cemex mnoge su iznenadile pobjedom u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Marine Kaštela. Iznenađenje ili ne, Malene u drugoj utakmici ulaze s prednosti, a utakmicom protiv Poreča u prvenstvu pokazale su da su trenutno u dobroj formi i da tu prednost i priliku ne žele lako ispustiti. Iako Kaštela Cemex nisu bile u finalu nekog natjecanja jedanaest godina, njihov trener Mario Stipkov smiruje strasti.

„Ne bih baš toliko uzdizao sutrašnju utakmicu. Mi smo klub kojemu ove utakmice nisu strane jer smo već jednom u bližoj povijesti osvojili kup 2002. godine, bili smo nekoliko puta u finalu kupa i finalu prvenstva. Sutrašnja utakmica nam ima jednaki cilj kao i prošlog tjedna i nadamo se da ćemo u tome uspjeti“.

Da bi Marina Kaštela dobila šansu izravno braniti naslov osvajača kupa potrebna im je pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborili zlatni set. Osvoje li Malene dva seta za Marinke je priča gotova.

„Kaštela Cemex su potpuno zaslužile pobjedu u prvoj utakmici. Kako smo mi dobili prvi set tako su oni sve više rasli u igri i pobijedili. Što se nas tiče, više nije tajna da imamo problema s ozljedama. Do sada smo to mogli nekako prikrivati, ali to nismo mogli u zadnje vrijeme. Ipak dobro je da smo se u Zagrebu protiv Olimpika vratili na pobjednički kolosijek. U svakom slučaju, drago mi je jer tko god prođe dalje Kaštela će imati predstavnika u finalu već četvrtu godinu zaredom“, rekao je trener Marine Milorad Krunić.

Utakmica je po rasporedu u srijedu u 20 sati u dvorani u Kaštel Starom. Utakmicu sude Bojan Brlas i Domagoj Niessner.

Polufinale:

Srijeda, 6.12.2017., 20 sati
Marina Kaštela – Kaštela Cemex
Osijek – HAOK Mladost 


KOMENTARI: