hren
 

CHALLENGE KUP
U drugoj utakmici češko Brno bilo je ponovo bolje od hrvatskog prvaka pa je tako s ukupnih 6:1 (3:0, 3:1) izborilo prolaz u sljedeću fazu Challenge kupa.

Volejbal Brno – Mladost Ribola Kaštela 3:1
(18:25, 25:15, 25:19, 25:16)
Brno, dvorana Mestska Hala Vodova, gledatelja: 310
Suci: Oleksiy Skibitskyy (Ukrajina), Erol Akbulut (Turska)

Kaštelanski odbojkaši nisu uspjeli, u misiji koja je i slovila kao teška:, u Brnu pobjediti domaćina za prolazak dalje. Premda je prvi set govorio jedno, u nastavku utakmice Mladost je izgubila konce igre, domaćin je preuzeo inicijativu i bez previše prostora za goste zasluženo slavio.

Prvi dio prvog seta prošao je u taktičkom nadmetanju, a onda Mladost dobiva krila i sredinom seta bježi na nedostižnih osam razlike i svoje vodstvo pretvara u 1:0 na semaforu. Međutim, u sljedeća tri seta Mladost je samo dva puta dolazila do vodstva što ih je koštalo ispadanja. U trećem setu Mladost se puno bolje držala. Nekoliko puta je anulirala prednost Brna, a pred kraj seta je bilo 19:18 za domaćina, no serijom 6:1 Česi bježe na velikih 2:1. U trećem setu gosti su uglavnom mogli gledati kako prednost domaćih raste uz raspoloženog Okosanovića i Hrazdire koji su svojim poenima doprinjeli pobjedi svoje ekipe. Kod Mladosti su najefikasniji bili Šestan i Norman.

Volejbal Brno:Hrazdira, Mendoza, Rimal, Weber, Boula, Cervinka, Kučera, Prazak, Okosanović, Klapal, Panek, Handlir.

Mladost Ribola Kaštela:Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov.


KOMENTARI: