hren
 

ODBOJKAŠKI KUP
U prvoj utakmici polufinala odbojkaškog Kupa za seniorke Kaštela Cemex slavila je protiv braniteljica naslova s 3:1 i tako napravila korak prema finalu.

Kaštela Cemex – Marina Kaštela 3:1
(23:25, 25:17, 25:13, 25:21)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Toni Bingula, Igor Kranjc

Sjajnu pobjedu priredile su odbojkašice Kaštela Cemexa u prvoj polufinalnoj utakmici odbojkaškog Kupa. Protiv favorizirane Marine Kaštela slavili su u uvjerljiva tri seta, iako su Marinke prvi set povele. Prvi set već je nagovijestio da Marini neće biti lako u ovom susretu, pa su pred kraj seta uspjele anulirati prednost 'domaćina' i preokrenuti set. Premda je statistika u gotovo svemu bila na njihovoj strani, a posebno u međusobnim omjerima, sport je ponovo pokazao da su ponekad brojke samo brojke. Tako su Malene briljirale u drugom te posebno u trećem setu u kojem je zaostatak Marine bio gotovo neprepoznatljiv. Zaustavljanje Elene Vukić, pametan blok te borbenost u polju bile su glavne točke vodilje. Četvrti set bio je posljednji pokušaj Marine da se vrati u utakmicu, međutim, Malene su ovoga put bile zasluženo bolje.

„Kao što sam bio rekao za utakmicu protiv Mladosti u prvenstvu da možemo iznenaditi, tako sam znao i za ovu utakmicu. Nažalost, u Zagrebu smo samo u drugom setu bili dobri, ali je domaćin kontrolirao susret. Jučer smo pobjedili, ali naš cilj se i dalje ne mijenja, ne dižemo tenzije i pri zemlji smo. Sad se okrećemo prvenstvenoj utakmici, a onda ćemo dočekati uzvratnu utakmicu“, rekao je trener 'Malenih' Mario Stipkov.

Uzvratna utakmica je u sljedeću srijedu, 6. prosinca na istom mjestu u 20 sati.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: