CHALLENGE KUP
U prvoj utakmici Challenge kupa odbojkaši Volejbal Brna opravdali su svoj status favorita svladavši u Kaštelima domaću Mladost rezultatom 3:0. Uzvrat je sljedeći četvrtak u Češkoj.

Mladost Ribola Kaštela – Volejbal Brno 0:3
(9:25, 21:25, 18:25)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja: 300
Suci: Siarhei Vaitsiakhovich (Bjelorusija), Gregor Novak (Slovenija)

Češko Brno obračunalo se s Kaštelanima lakše nego očekivano. Gosti su u prvi set ušli prilično agresivno, na što obrambeni blok domaćih nije imao riješenja pa nepogrešivi češki napad donosi visoku prednost od 8:2 već nakon nekoliko minuta utakmice. U nastavku seta nije se puno mijenjalo u korist domaćih, Brno je za samo 19 minuta igre imao sigurnih 1:0 na semaforu. Drugi set protekao je puno napetije i otvorenije. Mladost itekako može žaliti za taj drugi set jer je imala vodstvo na trenutke i pet razlike (17:12), ali iskusni gosti nisu bili milostivi pa preokretom dolaze na korak do pobjede. Taj korak pružili su u trećem setu u kojem su se Kaštelani držali do 12:15, a onda Česi bježe na 14:19 i privode utakmicu kraju.

Češkim napadom dirigirao je Michal Hrazdira sa 16 poena, a Rimal je imao čak četiri asa. Kod Mladosti je najraspoloženiji bio Giljanović s 11 poena i tri bloka. Uzvrat je sljedeći tjedan u Češkoj gdje Kaštelane čeka izrazito teška misija za prolazak dalje.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Đirlić, Glaurdić, Cikojević, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov, Bašić.

Volejbal Brno: Hrazdira, Mendoza, Rimal, Weber, Boula, Cervinka, Kučera, Prazak, Klapal, Panek, Petru.


KOMENTARI: