hren
 

U nedjelju je u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom odigrano nekompletno 6.kolo Malonogometne lige grada Kaštela, Kako je za prethodnog vikenda padala 26. obljetnica od pada grada Vukovara neke ekipe imale su problema sa sastavima zbog odlaska njihovih igrača u Vukovar pa su zbog toga dvije utakmice odgođene.

Vodeća Marina Kaštela puno teže od očekivanog došla je do nova tri boda protiv Mladeži HDZ-a. Prvi dio završio je bez pogodaka a onda je u 22. minuti Toni Jurić doveo Marince u vodstvo. To nije pokolebalo igrače Mladeži HDZ-a, nekoliko minuta kasnije, u 26. minuti uspijevaju izjednačiti pogotkom Marina Sunare. Već u slijedećem napadu Mladen Burilović ponovo dovodi Marinu Kaštela u vodstvo. Tada nitko nije vjerovao da će to biti zadnji pogodak na utakmici, međutim, i pored nekoliko izglednih prilika s obje strane momci iz ekipe Marina Kaštela uspjeli su sačuvati svoje vodstvo te čelnu poziciju na tablici.

Utakmicu koju smo u najavi kola svojom važnošću izdvojili trebao je biti susret zadnjeg prvaka 'Školjkaša' i trećeplasirane ekipe iz prethodne sezone solinske ekipe Dar-mar. Nažalost, ta utakmica nije odigrana zbog nedolaska solinske ekipe koja, kako su nam kazali nekoliko sati prije utakmice nije mogla skupiti dovoljno igrača za odigrati utakmicu.

Do prve pobjede ove sezone došla je i mlada ekipa Pletionice Ivković koja je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici uspjela pobjediti FC Bonito. Nakon pogodaka Matijevića, Đikića i Gotovca u prve tri minute većina prisutnih u dvorani bila je uvjerena da se mladoj ekipi iz Splita ne piše dobro. Ali, strpljivom i pametnom igrom u nastavku, momci iz ekipe Pletionica Ivković uspjevaju do poluvremena smanjiti pogocima Sikavice i Katavića. S dobrom igrom nastavljaju i u drugom dijelu, pogocima Perkušića i Vuletića preokreću rezultat u svoju korist. Niti izjednačujući pogodak Matijevića u 36. minuti nije ih poremetio, samo nekoliko minuta kasnije Vuletić svojim drugim pogotkom postiže pobjedonosni pogodak za Pletionicu Ivković.

U lokalnom derbiju dviju ekipa iz općine Marina sastale su se MNK Marina i MNK Vinišće a pobjedu je ponajviše zahvaljujući trostrukom strijelcu Cikojeviću odnijela iskusnija ekipa Vinišća kojoj će ovi bodovi puno značiti u njihovoj borbi za što bolji plasman na vrhu tablice.

Zbog odlaska većeg broja njihovih igrača u Vukovar te ozljeda nekih igrača, na zamolbu ekipa Kaštel Štafilić-CB 'Virus' i CB 'Arka' odgođene su njihove utakmice 6. kola.


KOMENTARI: