hren
 

VIKEND U MAĐARSKOJ
Na natjecanju Europskog kupa za kadete, koje se održavalo u mađarskom Gyoru, nastupili su i mladi judaši JK Dalmacijacement i JK Kaštela te su se kući vratili s brončanom medaljom Katarine Krišto te dva sedma i jednim devetim mjestom.

Među 317 natjecatelja iz   25 zemalja, JK Dalmacijacement, pod vodstvom trenera Josipa Barića,  na natjecanju su predstavljali Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg, Bruno Zebić u kategoriji do 73 kg i Roberto Raca do 90 kg.
Katarina Krišto prvo je kolo bila slobodna, a u drugom kolu je pobijedila Njemicu Leonie Beyersdorf. U četvrt finalu zabilježila je još jednu pobjedu, protiv Grkinje Zoe Spyropoulou. U polufinalnom meču gubi od Njemice Friederike Stolze, nakon čega u borbi za treće mjesto upisuje još jednu pobjedu i to protiv Mađarice Kire Katzenmajer.
Bruno Zebić je također bio slobodan u prvom kolu,  a u drugom pobjeđuje Ukrajinca Yaroslava Hrybyka. Slijedi poraz od Mađara Gergelya Nerpela, kao i poraz u repesažu od srpskog judaša Aleksandra Rajčića te tako osvaja deveto mjesto.
Roberto Raca prvo kolo završio je porazom od Rumunja Endre Kajtara i, po sustavu natjecanja, nije imao priliku za repesažne borbe.

Drugi kaštelanski klub, JK Kaštela, na natjecanju su predstavljale Nina Jurić u kategoriji preko 70 kg i Mia Mihovilović u kategoriji do 70 kg, a pod budnim okom trenera Boška Rozge.
Nina Jurić izgubila je prvu borbu, od kasnije drugoplasirane Rumunjke Cosmine Danile, a sličan scenarij ponovio se i u slijedećoj borbi s  Austrijankom  Marlene Hunger. Nina nije imala daljnjih borbi.
Mia Mihovilović borila se u tri borbe, a prvu je  izgubila od Mađarice Jennifer Czerlau. Druga  borba  donijela  je Miji pobjedu  nad  Austrijankom Miriam Pfeifenberger. U posljednjoj borbi u korist još jedne Mađarice, Nore Szilli, osvajačice brončanog odličja,, presudioje ippon  te se Mia plasirala na sedmo mjesto.


KOMENTARI: