hren
 

Sa sedmim kolom odbojkaške Superlige završit će se prvi krug prvog dijela natjecanja. Kaštelanski ljubitelji odbojke će u subotu moći uživati u dvije utakmice – gradski derbi između Marine Kaštela i Kaštela Cemex te Mladost Ribole Kaštela i Rijeke.

U sedmom kolu Mladost Ribola Kaštela dočekuje osnaženu Rijeku. Riječani vrebaju prvi dvojac u prvenstvu te trenutno imaju isti broj bodova kao i Kaštelani (11), s tim da Mladost ima utakmicu manje. Na dobrom su putu i prema finalu Kupa, a u Kaštela dolaze sa samopouzdanjem da nakon dugo vremena mogu uzeti bodove aktualnom prvaku. Ova utakmica za Mladost će biti početak gustog rasporeda jer ih već u utorak čeka dvoboj u Challenge kupu te odlazak na turnir u Bleiburg. Utakmica je po rasporedu u subotu u dvorani u Kaštel Starom s početkom u 19:45. Utakmicu sude Miroslav Milinović i Toni Bingula.

7. kolo:
Mladost Ribola Kaštela – Rijeka
Kitro Varaždin – HAOK Mladost
Sisak – Medicinar
Centrometal – Mursa Osijek

Prvi krug prvog dijela odbojkaške Superlige Marina Kaštela i Kaštela Cemex zaključit će međusobnim dvobojem u prvom gradskom derbiju ove sezone. Marina je u ovakvim derbijima u posljednjih nekoliko godina uvijek bila favorit, što pokazuju i međusobni omjer prema kojem je Marina slavila u deset od zadnjih dvanaest utakmica. Kaštela Cemex u prvenstvu ima podijeljen učinak – tri pobjede i tri remija.

„Meni je ova utakmica kao i svaka druga. Tri boda su ista kao i protiv neke druge ekipe. Ne osjećam neki poseban rivalitet, vjerojatno zato što sam 'stranac', ali isto tako jedva čekamo ovu utakmicu. Nekako je puno teže dočekati početak utakmice nego dok traje sama utakmica. Mi se i dalje držimo pobjedničkog kolosijeka i eventualni poraz nas neće puno smetati jer imati jedan poraz naspram 30-ak utakmica je neznatno. Ekipa Kaštela vjerojatno ima veću želju od nas jer smo ih u zadnje četiri i pol godine koliko sam ja ovdje puno puta dobili pa je uvijek izazovnije igrati protiv jačih“, rekao je trener Marine Milorad Krunić.

Utakmica će se odigrati u subotu u 17 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starom, a predvodit će je suci Toni Bingula i Miroslav Milinović.

7. kolo:
Olimpik – Rijeka
Osijek – Nova Gradiška
Marina Kaštela – Kaštela Cemex
HAOK Mladost – Poreč

 

KOMENTARI: