hren
 

Sedmo kolo košarkaške Premijer lige otvara se u petak s dvije utakmice. Cibona će ugostiti Vrijednosnice Osijek, dok će Kaštelani put Zaboka.
Kaštelani u sedmom kolu putuju na sjever države gdje ih očekuje neugodno gostovanje kod Zaboka. Sutrašnji domaćin nakon šest utakmica ima tri pobjede, a u prošlom kolu su u gostima s gotovo 30 razlike porazili Zagreb. U svojoj dvorani su favoriti protiv Ribole koja tek treba upisati prvu pobjedu. Najopasniji igrač Zaboka je Sven Smajlagić sa 16.7 poena po utakmici uz šut od čak 61.3%. 

Većina napada uglavnom ide preko mladog Kapuste, njihovog glavnog asistenta. Utakmica je po rasporedu u petak s početkom u 19:30 sati.

Trener Ribole Luka Žitko pred utakmicu je poručio: „Kod 'Zaboka' je uvijek bilo neugodno gostovati, a sad je to posebno izraženo s obzirom da su dobili novu dvoranu, a sa njom i puno bolju atmosferu na utakmicama. To je odlična momčad dobro pokrivena na svim pozicijama. Iako mi i dalje imamo velikih problema sa ozljedama, mislim da smo napravili dobru pripremu za utakmicu koja je uvijek osnovni preduvjet za moguće iznenađenje. Iako Zabok nije idealan odabir za to, mi tamo želimo prekinuti seriju negativnih rezultata.“

„Očekuje nas teško gostovanje jer 'Zabok' igra jako dobro i u odličnom je ritmu. Naša je želja pokušati napraviti iznenađenje. Dobro radimo, iz dana u dan poboljšavamo svoju igru i usprkos velikih problema sa ozljedama mislim da možemo odigrati dobru utakmicu i nadati se pozitivnom rezultatu“, rekao je igrač Ribole Roko Galić.

7. kolo:

Petak, 17.11.2017.
Cibona – Vrijednosnice Osijek
Zabok – Ribola Kaštela

Subota, 18.11.2017.
Hermes Analitica – Šibenik
Škrljevo - Zagreb

Nedjelja, 19.11.2017.
Split – Alkar
Jazine Arbanasi – Cedevita 


KOMENTARI: