hren
 

ODBOJKAŠKI KUP
U prvoj polufinalnoj utakmici odbojkaškog Kupa Mladost Ribola Kaštela stigla je do velike prednosti pred uzvrat pobijedivši zagrebačku Mladost rezultatom 3:0. U drugoj utakmici Rijeka je također izborila pobjedu u gostima, ali tek u petom setu.

HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela 0:3
(26:28, 19:25, 21:25)
Zagreb, dvorana Dom odbojke – Bojan Stranić
Suci: Boris Vurušić, Ksenija Jurković

Nikad se ne smije otpisati prvake! Davno je ta rečenica postala dio sportskog govora, a ona se ponovo obistinila u jučerašnjoj polufinalnoj utakmici. Šesterostruki prvak upisao je vrlo važnu pobjedu koja ih gura na korak do finala Kupa. Mlade kaštelanske snage nakon dva poraza protiv svojih rivala uspjeli su napokon pokazati svoj potencijal i pokazati što mogu. Osobito važan bio je prvi set kojeg su Kaštelani tek u produžetku uspjeli osvojiti, a u drugom setu moglo je onda sve ići lakše. Treći set domaćin je počeo furiozno te su čak imali prednost od 11:4, no sjajnom serijom gosti preokreću rezultat i pokazuju da u njihovim rukama igra i snaga itekako postoji i tek dolazi.

Vidno zadovoljan bio je trener Kaštelana Ivan Rančić: „Ova utakmica bila nam je puno važnija nego u prvenstvu. U utakmicu smo ušli s nekim taktičkim izmjenama i to je uspjelo. Napravili smo veliki dio posla, a to još treba pokazati u uzvratu 13. prosinca. Jedan Višić je odigrao fenomenalan susret, Norman također, iako još treba taktički sazrjeti, zatim Giljanović te kapetan Glaurdović koji ga je zamijenio i tako dalje... Rekao sam već prije kako je ova ekipa trenutno na nekih 70-80 posto od svojih mogućnosti i sigurno je da im je ova ekipa dala samopouzdanje i da će to ići samo prema naprijed.“

„Sada nas čeka izrazito gust raspored. Igramo za vikend protiv Rijeke u prvenstvu, protiv ekipe koja je trenutno treća i koja je čak najavila da nas želi rušiti. Zatim imamo tri utakmice protiv izrazito zahtjevnih europskih protivnika, igramo u Challenge kupu protiv Brna pa idemo na turnir u Bleiburg“, rekao je Rančić.

Polufinale:
HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela 0:3
Sisak – Rijeka 2:3


KOMENTARI: