hren
 

RUKOMETNI KUP
Rukometašice Marine Kaštela izborile su prolaz dalje u prvom kolu Kupa svladavši Hotele Makarsku rezultatom 41:39. U rapsodiji od čak 80 golova Marina je tek u završnici ostvarila pobjedu koja ih je lansirala u naredno kolo.

Hoteli Makarska – Marina Kaštela 39:41 (18:20)

Makarska, Gradska dvorana
Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac), Dubravko Vukovac (Split)
Igrač utakmice: Mirna Delić (Hoteli Makarska)

Stotinjak gledatelja u gradskoj dvorani u Makarskoj moglo je vidjeti pravu rapsodiju golova. Čak osamdeset puta tresla se mreža, a domaće vratarice ipak su više puta morale vaditi loptu iz svog gola. Vrlo otvorenu utakmicu bolje je otvorila Marina koja je držala vodstvo čitavo prvo poluvrijeme. Marina je uspjela pobjeći čak i na pet pogodaka razlike, no koncentracija je popustila do kraja poluvremena pa su se domaće igračice približile na samo dva pogotka zaostatka. Makaranke su bolje otvorile nastavak utakmice pa su serijom 4:0 stigle do vodstva od 22:20. Međutim, njihovo vodstvo trajalo je kratko. Marina ponovo stavlja rezultat u svoju korist, ali se igralo pogodak za pogotkom. Tek rijetko su se gošće odvojile na dva razlike, a ono ključno odvajanje dogodilo se pred kraj utakmice što je rezultiralo njihovom pobjedom.

Utakmica je obilovala strijelcima, a obje ekipe imale su svoje glavne topnike. Za domaću ekipu najraspoloženija je bila Mirna Delić sa 11 pogodaka, a slijedila ju je Sokol s devet te Delalić s osam pogodaka. Kod Marine najviše je pogodaka zabila Kragić (9), potom Olujić s jednim manje i Norom Strmečki sa sedam golova.

Hoteli Makarska: M.Juričić, Perić (1), Vujčić, Bandur, Sokol (9), Talaja, Delić (11), Ševelj (1), N. Juričić (6), Vranješ, Delalić (8), Bogdan, Šalinović, Selak (3), Đuvelek. Trener: Ljiljana Gudelj

Marina Kaštela:Nikolić, Olujić (8), Strmečki (7), Kragić (9), Lučić (1), Maleš, Karanušić (4), Papak (5), Bradarić-Šljujo, Šarić (3), Šerić, Vujević (4), Prnjak, Čatelov, Zebić. Trener: Zvonko Papak


KOMENTARI: