hren
 

Izvučeni su parovi polufinala Kupa Hrvatske za seniorke i seniore. Kaštelanske predstavnike nije ljubio ždrijeb pa će tako Mladost Ribola Kaštela igrati protiv svojih zagrebačkih rivala, dok ćemo u ženskoj konkurenciji gledati gradski derbi.

Ono što smo posljednjih godina navikli gledati u samom finalu sada ćemo gledati u polufinalu Kupa – u finalu prije finala. Ždrijeb je izvukao dvije najbolje ekipe lige, a samo jedna će ostvariti prolaz u direktnu borbu za trofej. Ulog je sigurno velik jer će pobjednik ovog susreta biti i glavni favorit u finalu, a tamo će ih čekati pobjednik u utakmici između Siska i Rijeke. O terminu prve utakmice još se pregovara, dva moguća termina su u utorak 14. studenog ili tjedan dana iza.

„Ne možeš osvojiti Kup ako ne pobijediš Mladost, to je tako. Pitanje je samo hoćeš li to napraviti u jednoj ili u dvije utakmice. Možda nam više leže dvije utakmice jer ćemo drugu utakmicu igrati kod kuće“, komentirao je trener Kaštelana Ivan Rančić.

Polufinale:
HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela
Sisak – Rijeka

U polufinalu seniorki sastat će se dvije kaštelanske ekipe. Marina Kaštela kao branitelj naslova favorit je u gradskom derbiju kojeg je Kaštela Cemex u posljednjih nekoliko godina rijetko dobivala. Ipak, treneri s oprezom komentiraju ždrijeb.

„Zadovoljan sam ždrijebom, dobro je da nijedna ekipa ne mora putovati. Na kraju je to sve nekako isto, dvije su utakmice i šanse su 50-50, tako da nam je skoro isto koga smo dobili jer je naš cilj jasan“, rekao je kratko trener Marine Milorad Krunić.

Kaštela Cemex je u petom setu uspjela doći do pobjede u Rijeci i tako izboriti prolaz dalje. Mnogi su favorizirali Rijeku u tom susretu, no Kaštela Cemex imala je nakon pola sata igre već 2:0 da bi na kraju bilo 3:2 za Malene. Trener Kaštela Cemexa Mario Stipkov na to je izjavio:

„Ne mogu komentirati što su drugi vidjeli po pitanju favorita, želim samo reći da naš cilj nije vezan uz pobjede ili poraze. Naš cilj protiv Rijeke u kupu bio je isti kao i kad smo u prvenstvu igrali protiv njih. U ovoj utakmici kupa stvar je bila da smo se čvršće držali toga i bili uporniji.“

Prva utakmica odigrat će se u srijedu 15. studenog

Polufinale:
Kaštela Cemex – Marina Kaštela
Osijek – HAOK Mladost


KOMENTARI: