hren
 

MALENE PROTIV OSIJEKA, MARINA U POREČU
U 6. kolu odbojkaške Superlige Mladost Ribola Kaštela gostuje u Zagrebu kod glavnog konkurenta za naslov. U konkurenciji seniorki Marina Kaštela gostuje u Poreču, a domaći susret odigrat će Kaštela Cemex protiv Osijeka.

O rivalstvu i jačini derbija dviju Mladosti gotovo svi već znaju. Dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj prvi put ove sezone u prvenstvu susreću se u Zagrebu u subotu s početkom u 18 sati. Zagrepčani su ove sezone već jednom dobili bitku protiv Kaštelana, onu koja je donijela trofej Superkupa. Kaštelani su se nakon toga podigli s formom, ostvarili sve pobjede u prvenstvu i tako se vratili na pobjedničke staze. Ipak, u ovom susretu blagog favorita vuku domaćini koji su se znatno pojačali ove sezone kako bi svrgnuli dominaciju Kaštelana u prvenstvu.

„HAOK Mladost se u zadnje dvije godine dobro posložila, uloženo je u taj klub i to se vidi. Međutim, mi znamo da je njima najvažniji igrač Inoslav Krnić jer kad on ne igra ekipa im je u problemima i muče se s drugim ekipama. U Zagrebu ćemo pokušati napraviti neke promjene, pokušat ćemo ih taktički iznenaditi, ali nam je nekako važnija utakmica protiv njih u Kupu koja bi se možda mogla odigrati već u utorak, to još pregovaramo“, rekao je Ivan Rančić.

„Naša ekipa je mlada, ali smo u ulaznoj formi. Zadnja dva tjedna smo se stvarno dobro pripremali i spremili, iako neke ekipe protiv kojih smo igrali nisu neko mjerilo ipak se može vidit silan napredak i meni je jasno da mi samo možemo ići prema gore. Sad smo na nekih 75% i najvažnije je da u Zagrebu ne idemo ispod toga“, zaključio je Rančić.

6. kolo:
HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela
Mursa Osijek – Sisak
Rijeka – Centrometal
Medicinar – Kitro Varaždin

Kaštela Cemex u šestom kolu dočekuje petoplasirani Osijek koji je tek u prošlom kolu ostvario svoju prvu prvenstvenu pobjedu. Osječanke su prije trijumfa protiv Poreča gubile od Olimpika, Rijeke, Marine i Mladosti, no protiv Malenih bi mogli parirati. Malene su u srijedu odličnom utakmicom u Rijeci podigle raspoloženje i samopouzdanje koje će nastojati prenijeti i u subotnjem prvenstvenom dvoboju s početkom u 18 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Marina Kaštela zaključit će šesto kolo utakmicom protiv Poreča. Porečanke su dvije uzastopne pobjede uprskale porazom od Osijeka u posljednjem kolu, a protiv favorizirane Marine trebat će im više od trenutne kvalitete i podrške sa tribina. Marina je izgubila vodeću poziciju porazom u derbiju protiv Mladosti te ne želi kiksati dalje ukoliko žele ostvariti svoje ciljeve. Utakmica je u nedjelju u dvorani Veli Jože u 18 sati.

6. kolo:
Rijeka – HAOK Mladost
Kaštela Cemex – Osijek
Nova Gradiška – Olimpik
Poreč – Marina Kaštela


KOMENTARI: