hren
 

ODBOJKAŠKI KUP
U srijedu su odigrane utakmice 2. kola odbojkaškoga kupa za seniore i seniorke. Kaštelanski predstavnici ostvarili su prolaz dalje, od kojih vrijedi istaknuti pobjedu Kaštela Cemex kod neugodne Rijeke (3:2).

Zadar – Mladost Ribola Kaštela 0:3
(16:25, 13:25, 19:25)
Zadar, dvorana Krešimir Čosić
Suci: Ivica Špadina, Vedran Juravić

Prošlogodišnji finalist kupa očekivano je prošao dalje u završnu fazu natjecanja. Protiv vidno slabijeg Zadra Kaštelani nisu imali većeg otpora kojim bi im se oduzeo barem jedan set. Ekipa trenera Rančića vladala je parketom te je u nešto manje od sat vremena izborila polufinale. Ne podcjenjujući protivnika, gosti su igrali u nešto izmjenjenijem sastavu, a igrači su iskoristili svoju priliku i tako dali svome treneru slatke brige.

2. kolo:
Zadar – Mladost Ribola Kaštela 0:3
Centrometal – HAOK Mladost 1:3
Medicinar – Rijeka 2:3
Sisak – Mursa Osijek 3:1

Drenova – Marina Kaštela 0:3
(12:25, 14:25, 12:25)
Rijeka, dvorana Dinko Lukarić
Suci: Dean Poropat, Dajana Miškulin

Ni Marina Kaštela nije imala problema u dvoboju protiv Drenove. Marinke su također u manje od sat vremena svladale ekipu iz nižeg ranga, a o nadmoći govori podatak da su u sva tri seta gošće imale dvostruku prednost. Fokus sada pada na sljedeću prvenstvenu utakmicu u kojoj će zaostatak za vodećom Mladosti loviti protiv Poreča.

Rijeka – Kaštela Cemex 2:3
(19:25, 19:25, 25:19, 25:17, 7:15)
Zadar, dvorana Krešimir Čosić
Suci: Ivica Špadina, Vedran Juravić

Teže, ali uspješno i treći kaštelanski predstavnik izborio je prolaz dalje. Kaštela Cemex se u zahtjevnom dvoboju s Rijekom provukla dalje preko petog seta, iako je nakon prvih pola sata igre bilo čak 2:0 za Malene. U odličnom otvaranju utakmice gošće su sa dva puta po 25:19 stigle na korak do polufinala, ali se slavlje pričekalo jer su Riječanke povukle sve snage kako bi preokrenule rezultat. Ipak, nakon osvojena dva uzastopna seta (25:19, 25:17) Riječanke nisu imale snage za potpuni preokret, Malene su s 15:7 osvojile peti set i tako iznenadili  favorizirane domaćine.

2. kolo:
Drenova – Marina Kaštela 0:3
Nova Gradiška – HAOK Mladost 0:3
Vukovar – Osijek 2:3
Rijeka – Kaštela Cemex 2:3

 

KOMENTARI: