hren
 

ŠIBENIK ZA MALO BOLJI
Iako su se porazom od prve seniorske ekipe Šibenika morali zadovoljiti konačnim drugim mjestom na tablici 2. Hrvatske lige - jug,  šahisti druge seniorske ekipe kaštelanskog ŠK Petar Sedlar Pepe nemaju razloga za nezadovoljstvo.

Završnica 2. Hrvatske lige - jug odigrana je proteklog vikenda u Makarskoj, a pobjedom nad Kaštelanima od 3,5 : 2,5, ekipa Šibenika  izborila je dodatne kvalifikacije za ulazak  u 1. B ligu,

- U ovom meču odluke, zbog vremenske oskudice, presudila je gruba greška, bolje reći neočekivani previd jednog kaštelanskog igrača u već dobivenoj poziciji, međutim to je šah i previdi se događaju, posebno kada se radi o opasnosti od pada zastavice i gubitka partije- komentirao je rezultat dvoboja sa Šibenčanima, predsjednik kluba Ivica Brkić.

Konačni poredak:

 1.  Šibenik-Šibenik   18  bodova
 2.  Petar Sedlar-Pepe II-Kaštel Novi 15  bodova
 3.  Mornar  II-Split    10  bodova
 4.  Sv. Vid- Privlaka  8  bodova
 5.  Omiš-Omiš   7  bodova
 6.  Primošten-Primošten  7 bodova
 7.  Brda II - Split  7 bodova
 8.  Bačvice - Split  7 bodova
 9.  Makarska - Makarska  6 bodova
10.Dubrovnik II - Dubrovnik 5 bodova

Iz druge lige ispadaju šahovski klubovi Dubrovnik II  i  Makarska, a osmoplasirana ekipa Bačvica iz Splita, sa zebnjom očekuje kvalifikacije za 1-B ligu, jer ukoliko se ekipa Šibenika u dodatnim kvalifikacijama ne uspije plasirati u 1-B ligu, ispada i ekipa Bačvica.

Kaštelani su sad usmjereni na pripreme za Prvenstvo Hrvatske za kadete u ubrzanom šahu, koje je na  rasporedu od 24. do 26. studenog u Dugom Selu.
Na prvenstvu će igrati kadeti u kategorijama do 8, 10, 12 i 14 godina. Na tom natjecanju Kaštelani će pokušati ostvariti što bolje plasmane, a posebno se dobar rezultat očekuje od mladog  Marina Grgantova.


KOMENTARI: