hren
 

Proteklog vikenda u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom odigrane su utakmice 4. kola Malonogometne lige grada Kaštela. U najavi kola istakli smo neke utakmice, posebno derbi kola Marine Kaštela i Školjki 'Katić' te utakmicu između solinske ekipe Dar-mar i CB 'Arka. Moramo priznati da je na obje utakmice viđen kvalitetan i efikasan nogomet pun neočekivanih preokreta.

Momci iz ekipe Marina Kaštela pokazali su da ove sezone misli ozbiljno, pobijedili su 'Školjkaše' u utakmici punoj lijepih pogodaka i preokreta. Sam početak pripao je Marini Kaštela koja je pogocima Burilovića i Luetića povela s 2:0 a Bašić za 'Školjkaše' smanjuje do kraja poluvremena. U drugom dijelu otvorila se 'špina' kod jedne i druge ekipe, Najprije su 'Školjkaši' s dva brza pogotka Rožića i Plazonića poveli s 3:2 da bi u samo jednoj minuti Marinci pogocima Šarića i Luetića okrenuli rezultat u svoju korist. Iskusniji igrači Školjaka 'Katić' u slijedećih 7-8 minuta preuzimaju stvari u svoje ruke i s još dva pogotka Plazonića i jednim Šimunovića vode s 6:4. U tom momentu izgledalo je da će prvaci ubilježiti još jednu pobjedu protiv Marinaca, međutim ozlijedio im se vratar Jakovljević što su momci iz Marine Kaštela dobro iskoristili. Oni su s dva pogotka Burilovića i jednim Luetića uspjeli u zadnjih 7-8 minuta još jednom preokrenuti rezultat u svoju korist i ubilježiti vrijednu pobjedu protiv dvostrukog prvaka lige.

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni susret solinskog Dar-mara i CB 'Arke, rezultat se često mijenjao, malo je vodila jedna, malo kasnije druga ekipa da bi na kraju utakmica završila bez pobjednika što je možda i najpoštenije s  obzirom na viđeno. 

Možda i najneobičniju utakmicu vidjeli smo u srazu Štafilićana i Pletionice Ivković. Iako su Štafilićani u susret ušli bez svog kažnjenog igrača i voditelja Radmana nije se očekivalo toliko problema protiv mlade ekipe Pletionice Ivković koja je na zadnje dvije utakmice 'popila' 22 pogotka. Utakmica je obilovala pogocima, lijepim akcijama, čas je vodila jedna, čas druga ekipa. Štafilićani dobro krenuli, u 14. minuti vodili su s 3:1, međutim do kraja su skoro cijelu utakmicu bili u minusu i hvatali prednost Pletionice Ivković. Naime u posljednju minutu ušli su s minusom od jednog pogotka da bi s dva pogotka Barana i jednim Vuletina u 40. minuti iskoristili neiskustvo i mladost protivnika te izveli preokret.

U preostale dvije utakmice isto tako vidjeli smo puno pogodaka, međutim bez neke velike rezultatske neizvjesnosti. Mladež HDZ-a Kaštela je, najviše zahvaljujući svojim raspoloženim strijelcima (Poljak 5, A.Sunara 2, Petrović) lako izašla na kraj s ekipom Sv.Kajo. Isto tako su i iskusni momci iz ekipe CB 'Macao' visoko porazili mladu momčad MNK Marina za što su ponajviše zaslužni četverostruki strijelac Bilić i dvostruki strijelci Babić i Lovrić.

Utakmica FC Bonito Kaštela - MNK Vinišće odgođena je na zamolbu ekipe iz Vinišća.     KOMENTARI: