hren
 

KAŠTELANI TAKOĐER KOD KUĆE, MALENE PROTIV OLIMPIKA
Ovog vikenda sva odbojkaška pozornost usmjerena je na subotnji derbi Marine Kaštela i zagrebačke Mladosti. Dvije najbolje ekipe lige susreću se u petom kolu, a samo će jedna ekipa zadržati stopostotni učinak. Istog dana prvenstvene obveze imaju i Mladost Ribola Kaštela te Kaštela Cemex.

Mladost se nakon neuspješnog 'izleta' u Slovačkoj u sklopu MEVZA lige vraća prvenstvenim obvezama, a novi gost je Medicinar. Ekipa koja je sastavljena uglavnom od bivših igrača zagrebačke Mladosti u prošlom kolu oduzela je bod glavnom kaštelanskom konkurentu za naslov. Riječ je o ozbiljnoj ekipi pa i Kaštelani ozbiljno o njoj razmišljaju. Kaštelanima je forma u porastu i igraju sve bolje te se nadaju da će uspjeti neutralizirati gostujući napad i ostvariti novu pobjedu. Utakmica je po rasporedu u subotu s početkom u 19:35 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starom. Utakmicu sude Antonio Pavičić i Ksenija Jurković.

5. kolo:
HAOK Mladost – Rijeka
Kitro Varaždin – Mursa Osijek
Mladost Ribola Kaštela – Medicinar
Sisak - Centrometal

Marina i Mladost plijene odbojkašku pozornost ovog vikenda jer se te dvije ekipe sastaju u derbiju petog kola. Obje ekipe nakon četiri kola imaju četiri pobjede, iako gubitak boda Marine u Rijeci daje Zagrepčankama bodovnu prednost. Mladost ne želi ništa prepustiti slučaju pa se ekipa ove sezone znatno pojačala kako ne bi dozvolila da Marina opet ugrabi sve trofeje.

„Mislim da Mladost više strepi od ove utakmice nego mi. Nas je većina klubova otpisala na početku sezone, pa smo opet upisali sve pobjede. Mislim da ova utakmica, kako god završi, neće odlučivati o prvaku jer je još rana faza natjecanja. Ipak mi idemo na pobjedu kao i uvijek, pa ako nas pobjede dat ćemo im ruku,“ rekao je trener Marine Milorad Krunić.

Utakmica je po rasporedu u subotu s početkom u 17 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starom. Utakmicu sude Ksenija Jurković i Antonio Pavičić.

Kaštela Cemex ovog vikenda gostuje kod Olimpika, ekipe koja je obećavala na početku da bi već u ranoj fazi prvenstva ostala bez trenera. Nakon prošlotjednog poraza od Poreča dotadašnji trener Đurković neočekivano je podnio ostavku pa će na klupi debitirati direktor Žanić kao privremeno rješenje. Olimpik će se pobjedom pokušati oporaviti, dok će Kaštela pokušati uhvatiti drugu uzastopnu pobjedu. Utakmica je po rasporedu u subotu u 17:45 u Trnskom, a sudit će Jasmin Ramić i Igor Kranjc.

5. kolo:
Osijek – Poreč
Marina Kaštela – HAOK Mladost
Olimpik – Kaštela Cemex
Nova Gradiška – Rijeka


KOMENTARI: