hren
 

VIKEND PUN MEDALJA
Judašica JK Kaštela, Mia Mihovilović, proteklog je vikenda osvojila srebrnu medalju na natjecanju Europskog kupa u Kopru, a njene klupske kolege, u isto vrijeme, zabilježile su uspjeh i ekipno treće mjesto na turniru u Makarskoj.

Natjecanje Europskog kupa za kadete u Kopru, okupilo je 230 judaša i judašica iz 17 zemalja, a Mia Mihovilović, uz podršku trenera Boška Rozge, nastupila je u kategoriji do 70 kg, u kojoj se borilo sedam natjecateljica.
U prvoj borbi Mihovilović je savladala Njemicu Jasmin Heinz bacivši ju na ippon, a jednako tako završila je i drugu borbu protiv sunarodnjakinje Lorene Štengl. U samom finalu od kaštelanske judašice ipak je za nijansu bila bolja još jedna predstavnica Hrvatske, Anđela Violić te je tako Mihovilović ostala korak do zlatne medalje.

Marin Vujić u kategoriji do 81 kg dobio je prvu borbu, no drugu je izgubio, a natjecanje s jednom pobjedom i dva poraza završio je i Petar Vujić, a isti skor ostvario je i Nikola Zorotović.
Osim njih,  iz JK Kaštela, nastupili su i Petar Grabić te Ivan Rozga, koji su natjecanje završili u prvim borbama, kao i još jedna ženska predstavnica, Ivana Zorotović.

Turnir u Makarskoj

Čak 27 medalja osvojili su judaši kluba iz Rudina na 6. memorijalnom turniru Tajmir Nola, koji se proteklog vikenda održao u Makarskoj.
Na turniru je nastupilo 505 natjecatelja iz 33 kluba, u konkurenciji U10, U12, U14, U16 i U18.
JK Kaštela osvojio je ekipno treće mjesto, a Jelena Brešković i Roko Rozga osvojili su nagrade za najuspješnije natjecatelje u njihovim dobnim kategorijama.

Zlatne medalje ovom su prilikom osvojili Jelena Brešković (dvije), Hrvatin Franić, Roko Jaman (dvije), Fabian Matijaca, Tea Mišković, Nika Perišić i Roko Rozga.
Srebro je pripalo Fabianu Matijaci. Luki Botiću, Ivanu Brnadi, Lauri Lagator, Andriji Ljubiću, Nini Perišić, Marku Tendžeri, Marku Vujiću  i Luki Zorotoviću.
Osvajači brončanih medalja bili su Hrvatin Franić, Luka Botić, Luka Zorotović, Nina Arambašić, Leonarda Butir, Nika Mujan, Marko Rajčić, Bruno Rozga i Slavko škopljanac.
Judaše su na turniru vodili Ante Batinić i Jerko Mrković.

Treba napomenuti da su judaši JK Kaštela, kao uvod u ovaj natjecateljski vikend, u suradnji s osnovnom školom „Prof. Filipa Lukasa“ u Kaštel Starom, sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana juda, koji se održava u spomen na dan rođenja osnivača judo sporta Jigora Kana.


KOMENTARI: