hren
 

SREDNJOEUROPSKA LIGA
Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela u četvrtak i petak odigrat će dvije utakmice u slovačkoj Nitri u sklopu četvrtog i petog kola srednjoeuropske lige MEVZA.

U prva tri kola srednjoeuropske lige Mladost Ribola Kaštela upisala je samo jednu pobjedu, a nove bodove tražit će u Slovačkoj gdje ih očekuju dva susreta. Prvo će u četvrtak s početkom u 18 sati zaigrati protiv slovačke Nitre, domaćina koji će ugostiti i mađarski Vegyesz u svojoj gradskoj dvorani, s kojom Mladost igra u petak u 16 sati.

Nitra nakon prva tri kola ima isti učinak kao i Kaštelani, a u domaćem prvenstvu imaju glatkih 6-0. Mađarski Vegyesz je na dnu ljestvice bez bodova, no također u mađarskom prvenstvu imaju stopostotan učinak – pet pobjeda bez izgubljenog seta. Što se može očekivati od ovih utakmica komentirao nam je trener Kaštelana Ivan Rančić:

„Puno bolje stojimo nego na samom početku što se vidi i na rezultatima. Čekaju nas sad dvije utakmice, prva je protiv domaćina Nitre, a druga protiv Mađara. Slovaci su favoriti, imaju jako dobru ekipu pa će tu biti dosta teško, dok mislim da bi Mađare svakako trebali dobiti.“

Kaštelani će imati slobodan vikend, naime odgođena je utakmica protiv Murse Osijek.

„Tako je, utakmica je odgođena pa ćemo to vjerojatno igrati sljedeći tjedan. Čeka nas naporan raspored, osim prvenstva na red će doći i europski Challenge kup, pa onda srednjoeuropska liga, domaći kup. Bit će dosta zahtjevno i naporno, a ove sezone je muška liga jaka jer ima neugodnih ekipa. Tu je jedna Rijeka koja se pokazala ozbiljnom, zatim Medicinar koji je sastavljen uglavnom od bivših igrača zagrebačke Mladosti i tako dalje“, rekao je Rančić.


KOMENTARI: