hren
 

Nakon skoro punih pet mjeseci od završetka prošle sezone započela je nova, 20. sezona Malonogometne lige grada Kaštela sa dvanaest ekipa, od kojih su i tri nove, a koja će se kao i uvijek do sada igrati u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom.

Favoriti su u novu sezonu uglavnom startali s pobjedama, iako se mora priznati kako su se morali dobrano namučiti kako bi osvojili tri boda.

Branitelji naslova Školjke 'Katić' na samom startu naletjeli su na tvrd orah, novajlije u ligi, mladi momci iz ekipe Pletionica Ivković pružili su dobar otpor favoriziranim 'Školjkašima' koji su, ponajviše zahvaljujući iskustvu svojih igrača ipak uspjeli zabilježiti minimalnu pobjedu.

Isto tako, na tvrd otpor već na samom početku naišli su i Štafilićani koji su nakon prvih 11.minuta bili u minusu od tri pogotka. Ubrzo nakon time-outa Štafilićani su se trgnuli i do kraja poluvremena uspjeli smanjiti na 3:2 da bi u drugom dijelu punom boljom i kvalitetnijom igrom uspjeli skršiti otpor borbenih momaka iz Marine te sigurno utakmicu priveli kraju.

Najuvjerljiviji na startu prvenstva bili su momci iz ekipe CB 'Arka' koji su na krilima trostrukog strijelca Bartulića lako dobili ekipu Bonita dok je susret novajlija u ligi, ekipa CB 'Macao' i Sv. Kajo završio bez pobjednika što je i najrealnije imajući u vidu kretanje rezultata i prikazane igre obaju protivnika.

Dosta teško do prva tri boda došla je i ekipa Vinišća kojoj je za pobjedu nad Mladeži HDZ-a bio dovoljan samo jedan pogodak Pavića iz 40.minute iako je sve vodilo tome da će utakmica završiti bez pogodaka.

U posljednjoj utakmici sastale su se 3. i 4. plasirane ekipe iz prošle sezone Dar mar iz Solina i Marina Kaštela. Iako je Marina Kaštela bila u prednosti cijelu utakmicu, dobra i iskusna ekipa iz Solina uvijek se vraćala u utakmicu. Međutim, pogotkom Mate Čevanića u zadnjoj minuti mladi momci Marine Kaštela dolaze do, mora se ipak priznati, sasvim zaslužene pobjede.

Rezultati utakmica 1. kola:

Školjke 'Katić' -- MNK Pletionica Ivković...................2:0..(0:0)
(Livaja, Rožić -- Vukelić)

MNK Marina -- Kaštel Štafilić-CB 'Virus'...................5:7..(3:2)
(Nevešćanin, I.Palada -- Babić 3, Turković 2, Jarčević 2, Pavičić)

Caffe bar 'Arka' -- FC Bonito Kaštela.......................6:2..(4:1)
(Bartulić 3, Suman 2, Klapež -- Đikić, Mornar)

MNK Vinišće -- Mladež HDZ-a Kaštela......................1:0.(0:0)
(Pavić)

Caffe bar 'Macao' -- Sv. Kajo....................................2:2.(0:1)
(Koceić, Lažeta -- Škarić, Pavić)

Dar-mar Solin -- Marina Kaštela................................4:5..(1:3)
(Madžar 2, Prančević, Boban -- Jurić 2, Konsa, Burilović, Čevanić)


KOMENTARI: