hren
 

ODLIČNE VIJESTI IZ JK KAŠTELA
Proteklih nekoliko dana judaši JK Kaštela imali su pune ruke posla, boreći se za što bolja odličja na prvenstvu države za mlađe kadete i mlađe seniore, koje se održavalo u Splitu, dok je Jelena Brešković nastupala na Europskim paraigrama mladih u Italiji, odakle se kući vratila sa srebrnom medaljom.

Na Europskim paraigrama mladih – EPYG, nastupili su natjecatelji u atletici, boćanju, nogometu, goalballu za slijepe, plivanju, stolnom tenisu, jedrenju i judu.
U judo dijelu natjecanja nastupilo je 45 natjecatelja iz 10 država, a Hrvatsku su predstavljali Jelena Brešković i njen trener Boško Rozga.
Jelena je u Genovi odradila dvije borbe, u jednoj bila slabija od Njemice Elssaser, dok je u drugoj pobijedila Talijanku Giordano.

Treći po ukupnom broju medalja

Na državnom prvenstvu za mlađe kadete i mlađe juniore, koje se održalo u Splitu, JK Kaštela nastupio je s 34 natjecatelja, te je u konkurenciji mlađih kadeta osvojio ekipno prvo mjesto, dok su mlađe kadetkinje završile ekipni plasman kao četvrte.
U svim konkurencijama, klub iz Rudina plasirao se na treće mjesto po broju osvojenih medalja.

Zlatne medalje na ovom prvenstvu pripale su mlađim kadetkinjama i kadetima Maji Franić, Fabijanu Matijaci, Luki Milinu i Ivanu Škomrlju. Srebrne medalje osvojili su mlađi kadeti Luka i Nikola Zorotović, a brončanu medalju među mlađim kadetkinjama osvojila je Nika Perišić.
Mia Mihovilović i Martina Žarković bile se brončane u konkurenciji mlađih seniorki, a cijeli niz mladih judaša ostvario je plasman na neko od petog do sedmog mjesta.
Judaše su na ovom natjecanju predvodili treneri Boško Rozga, Ante Batinić i Jerko Mrković.

Kako su nam najavili iz ovog kluba, njihova judašica, Mia Mihovilović nastupit će kao članica hrvatske judo reprezentacije na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održavati od ove srijede do nedjelje u zagrebačkom Domu sportova.


KOMENTARI: