hren
 

SUPERKUP
U drugom izdanju odbojkaškog Superkupa zagrebačka Mladost i po drugi put osvojila je trofej svladavši aktualnog prvaka s uvjerljivih 3:1. Zagrepčani su odličnom igrom  nadjačali domaćina i tako nagovijestili ozbiljnu borbu za naslov prvaka.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 1:3
(19:25, 25:21, 19:25, 15:25)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 500
Suci: Ksenija Jurković (Sisak), Jasmin Ramić (Sisak)

Kaštelani neće dobro pamtiti ni drugo izdanje Superkupa. Zagrepčani su ponovili uspjeh od prošle godine svladavši Kaštelane istim rezultatom (3:1), ali ovoga puta je to bilo daleko uvjerljivije. Prvi put Mladost Ribola Kaštela nije ušla u susret kao favorit pored zagrebačke Mladosti koja se ovoga ljeta znatno pojačala i svoju jačinu pokazala u MEVZA ligi gdje je u tri utakmice upisala dvije pobjede. Ipak, domaćin je bolje otvorio susret te je na tehničkom time-outu imao prednost od 12:9. Od tada kreće serija gostiju od 16:7 čime se dovode u pozitivnu situaciju, a domaće u zaostatak.

Početak drugog seta ponovo je bio dobar za Kaštelane koji su imali čak 14:7 i 17:9. No stvar je ponovo zakomplicirao Sedlaček sa svojim servisom pa se gosti vraćaju na čak 17:15. Na sreću domaćina ipak dolazi do izjednačenja, ali ne zadugo. U trećem i četvrtom setu gosti su dominirali parketom i s razigranim blokerima neutralizirali mnoge kaštelanske napade. Ovom pobjedom pokazali su zube šesterostrukim prvacima i najavili ozbiljni napad na titulu prvaka, dok Kaštelani trebaju zasukati rukave.

OK Mladost Ribola Kaštela:Višić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Pervan, Ruiz, Cikojević, Ščerbakov, Perić, Šestan, Norman, Melvan.

HAOK Mladost:Bakonji, Dukić, Hanžić, Krnić, Mitrašinović, Mrakužić, Nikačević, Prlić, Sabljak, Šarčević, Sedlaček, Marelić.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: