hren
 

POČETAK PREMIJER LIGE
Košarkaška Premijer liga konačno staje na parkete s prvim kolom kojeg već u petak otvaraju Cedevita i Zadar. Ostale utakmice na rasporedu su u subotu, nedjelju i u utorak. Ribola Kaštela otvorit će prvenstvo u Sinju kod Alkara u subotu s početkom u 19:30 sati.

Mjesec i pol dana košarkaši Ribole Kaštela pripremali su se za početak nove sezone koja im je upravo pokucala na vrata. Debitantski susret u Premijer ligi igraju protiv sinjskog Alkara, Alkara kojeg dobro poznaju još od prije dvije sezone kada su zajedno igrali u tadašnjoj 1. ligi. Tada je Alkar imao u sva četiri puta bolji međusobni omjer, no sada Ribola ima oružje za nadmetanje u Premijer ligi. Uz nekoliko problema s ozljedama trener Luka Žitko je za prvu utakmicu poručio:

„Više-manje sam zadovoljan sa pripremama. Imali smo problema sa ozljedama, ali nam se jučer vratio posljednji ozlijeđeni igrač. Prvotni cilj je ostati u ligi, a mi ćemo ciljeve pomicati ako rezultati budu pogodni i kako bude odmicalo prvenstvo. U Sinju je uvijek vruć teren, iako je Alkar kasno posložio svoj roster. Prvo kolo je uvijek nepoznanica, ali mi idemo na pobjedu kao što ćemo ići na svaku utakmicu u prvenstvu.“

1. kolo:
Petak, 6.10.2017.

Cedevita – Zadar

Subota, 7.10.2017.
Škrljevo – Hermes Analitica
Alkar – Ribola Kaštela

Nedjelja, 8.10.2017.
Zagreb – Osijek
Zabok – Šibenik

Utorak, 10.10.2017.
Jazine – Cibona


KOMENTARI: