hren
 

Kaštelanski veslači i veslačice ovog su vikenda posjetili Vukovar, gdje su nastupili na dvjema regatama te iskoristili priliku za posjet vukovarskim spomen-obilježjima.

Na veslačkom maratonu Vukovar-Ilok nastupio je osmerac VK Marina Kaštela kao predstavnici grada Kaštela, te su utrku dugu 36 kilometara završili kao prva posada u konkurenciji gradova te peti u ukupnom poretku.

Vukovarski veslački maraton organizira se uznak sjećanja na dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade i 32 člana vukovarskoj veslačkog kluba koji su svoje živote dali braneći Vukovar.

U osmercu su nastupili Toni Čavka, Bernard Samardžić, Antonio Samardžić, Toni Veljača, Petar Đerek, Marin Mateljan, Luka Zović, Pave Kuzmanić te kormilar Karlo Josip Varnica. Utrka se odvila  po jako teškim uvjetima za veslanje, uz vjetar u kontra stranu, koji je stvarao valove, te su naši u cilj morali ući plivajući jer se čamac gotovo potpuno potopio. Osim naše posade, kaštelanski veslač Antonio Golomejić nastupio je u funkciji kormilara za Neretvanski gusar.

Dok su maratonci veslali prema Iloku, treneri su sa mlađim veslačicama i veslačima obišli Vukovarsko groblje i Spomen dom Ovčara, te ih dočekali na cilju u Iloku.

Drugi dan izleta bio je rezerviran za nastup na Miholjskoj regati u Osijeku, na kojoj su kaštelanske veslačice i veslači osvojili osam medalja: dvije zlatne,četiri srebrene i jednu brončanu.


KOMENTARI: