hren
 

SREDNJOEUROPSKA LIGA
U drugome kolu slovenski Calcit Kamnik bio je bolji od Mladosti Ribole Kaštela rezultatom 3:0. Iako rezultat ponovo na prvi pogled upućuje na laku pobjedu domaćih, Kaštelani su ipak pružili dobar otpor, ali je nedostajalo koncentracije u završnici seta. Kaštelani svoj boravak u Austriji zaključuju nedjeljnom utakmicom protiv Košica.

Calcit Kamnik – Mladost Ribola Kaštela 3:0
(25:19, 28:26, 25:23)


Dvorana SH Zwettl, gledatelja 100
Suci: Miroslav Juraček, Danica Viktorini-Lisa
Igrač utakmice: Guilherme Maxson Pereira (Calcit Kamnik)

Ni u drugoj utakmici odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela nisu uspjeli doći do bodova. Slovenski Calcit Kamnik bio je bolji s 3:0, a Kaštelani tako ostaju bez osvojenog seta i u drugoj utakmici. Gosti su ponovo pružili dobar otpor, ali ni ovaj put to nije bilo dovoljno. Nedostajalo je koncentracije pred kraj seta, što je domaćin znao naplatiti. Kaštelani su u prvom setu prvi dio vodili, ali se kasnije set prelomio na stranu Calcita za naizgled glatkih 25:19.

Drugi set bio je najnapetiji, igrao se produžetak u kojem su Kaštelani spašavali set, no do preokreta nije došlo. Mladost je najbolje krenula u trećem setu, na trenutak je imala 8:4 te je vodila sredinom seta (16:15), međutim, nedovoljna završnica koštala ih je novog poraza.

Calcit Kamnik se najviše raspucao preko Pereire i Štembergara, upravo je Pereira bio igrač utakmice s čak 25 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Šestan s 13 poena.

Calcit Kamnik: Pereira, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič, Štalekar, Kvas, Lakner, Štembergar. Trener: Gašper Ribič
Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Cikojević, Šestan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov. Trener: Ivan Rančić

2. kolo:

Calcit Kamnik – Mladost Ribola Kaštela 3:0
SK Posojilnica – HAOK Mladost 3:2
Vegyesz – ACH Ljubljana 0:3
Waldviertel – Košice 1:3
Triglav Kranj – Nitra 2:3
Spartak Myjava, slobodan

Tablica:

Calcit Kamnik           2  +6  6
SK Posojilnica          2  +4  5
HAOK Mladost            2  +2  4
Spartak Myjava          1  +3  3
ACH Ljubljana           1  +3  3
Waldviertel             2  +1  3
Košice                  2  -1  3
Nitra                   2  -2  2
Triglav Kranj           1  -4  1
Vegyesz                 2  -6  0
Mladost Ribola Kaštela  2  -6  0


KOMENTARI: