hren
 

RIBOLA IZGUBILA U PRIJATELJSKOJ UTAKMICI
Drugu pripremnu utakmicu košarkaši Ribole Kaštela odigrali su na svom parketu, a bolja od njih bila je ekipa Vogošća rezultatom 68:71. Presudila je trica Mičića u posljednjim sekundama utakmice.
Ribola Kaštela – Vogošća 68:71

Iako je već ranije bila zakazana prijateljska utakmica sa Studentom iz Mostara, gosti su je nenadano otkazali pa su se Kaštelani snašli i u goste pozvali Vogošće koje se nalazi na pripremama u Zaostrogu. Vogošće je ekipa iz Bosne i Hercegovine koje se ove godine vratilo u Premijer ligu. Pružili su pravi otpor domaćim košarkašima te slavili sa zvukom sirene. Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu kada su imali više od deset poena prednosti.

Drugo poluvrijeme, pak, pripalo je gostima koji su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Pred kraj utakmice odvila se mala drama; Galić je pogodio tricu za 68:68, ali je Mičić uzvratio istom mjerom u posljednjim sekundama utakmice.
Za Ribolu zbog ozljede nisu igrali Živković i Mikulić, dok je Amerikanac Rhymes igrao samo na početku susreta. Najviše se iskazao Šipić sa 14 poena, zatim Mandić i Došen sa po 13 ubačaja.

Ribola Kaštela: Rhymes, Karanušić, Došen (13p), Galić (11p), Roso (3p), Mandić (13p), Špić (14p), Matić (6p), Đugum (8p). Trener: Luka Žitko

Vogošća: Keso, Vranjić (11p), Peljto (13p), Sijerčić (6p), Džafić, Dedović, Fazlić (7p), Mustafica (6p), Čajić, Mičić (12p), Maksimović (6p), Tuljković (10p). Trener: Ermin Kahriman


KOMENTARI: