hren
 

NA UTRCI JE SUDJELOVAO UKUPNO 170 NATJECATELJA
U organizaciji HPD Mosor i Općine Klis na Kozjaku je po prvi put organizirana trail utrka pod nazivom “Kozjački Satarluk”.

“Satarluk” je ujedno i 8. kolo Dalmatinske trail lige, a sastoji se od tri kategorije:

– 10 km, odnosno “Mala” kategorija se kreće kružno oko Klisa gdje su sudionici imali priliku isprobati sve terene od asfalta i makadama do sipara i škrapa, obilazeći najljepše poglede na Split, okolna mjesta i otoke.
– 25km, odnosno “Srednja” kategorija se kreće uzdužno preko cijelog Kozjaka, od prijevoja Malačka do Klisa. Staza se pretežito drži grebena, ali zalazi i u blage sjeverne padine obrasle česminom, kao i na strmu južnu stranu djelomično još uvijek sačuvane šume maginje.
– 35km, odnosno “Velika” kategorija uz cijelu stazu srednje kategorije prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu, gdje je nekoć bujalo živahno selo Botići koje je iznjedrilo mnoge poznate ličnosti. Natjecatelji će do starta u Labinu Dalmatinskom biti prebačeni vlakom.

U pripremi utrke, organizatori su očistili i trasirali velik dio puteva na Kozjaku kojim je utrka prolazila. Sudjelovalo je ukupno 170 natjecatelja, a unatoč lošim prognozama, vrijeme ih je poslužilo.

– Iako je prognoza bila tmurna, na kraju je ispalo super. U početku je bilo oblačno, što odgovara šetačima i trkačima, jer nije bilo previše vruće. Cij je bio unutar Kliške tvrđave, koja je zaista predivno mjesto za organizaciju bilo kakvih događanja. Tu smo pripremili druženje za sudionike uz tople obroke, piće i gazbu. Mislim da je sve prošlo super, da su ljudi bar malo upoznali ovaj kraj. Inače Kozjak nije previše promoviran, ni iskorišten i nadam se da će se ovim potaknuti ljude da ga češće posjećuju. – rekao je jedan od organizatora, Daniel Krstulović Opara iz HPD Mosor.

POBJEDNICI UTRKE

Velika staza – 35 kilometara

MUŠKARCI: Ante Pešić 4:12 sati
ŽENE: Marina Maslek 6:05 sati

Srednja staza – 25 kilometara

MUŠKARCI: Ante Bubić 3:41 sati
ŽENE: Željana Kuvačić 4:54 sati

Mala staza – 10 kilometara

MUŠKARCI: Josip Feher 1:12 sati
ŽENE: Marija Kurta: 1:33 sati

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij