hren
 

S KONFERENCIJE ZA MEDIJE
Prvi International Kaštela Dance open, održat će se ove subote, 2. rujna, u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu, a organizator ovog natjecanja u različitim plesnim kategorijama je kaštelanski KUD Korak.

Što će ovo natjecanje donijeti te koji su razlozi hvatanja u koštac sa zahtjevnom organizacijom događanja, novinarima je na konferenciji za medije govorio predsjednik društva, Ivan Tošić.

- Na organizaciju jednog ovakvog događanja odlučili smo se iz nekoliko razloga. Prvi razlog je doprinos produženju turističke sezone, drugi je što smo uvidjeli da u cjelokupnom mozaiku kulturnih događanja tijekom ljeta nedostaje plesnih manifestacija, a treći i možda najvažniji razlog je pozvati djecu da se pokrenu, uključe u treninge, bilo plesa, bilo nekog sporta, izađu iz kuće i aktiviraju se – kazao je Tošić.

Prema njegovim najavama na natjecanju će nastupiti plesači iz 15 klubova i društava iz Hrvatske, BIH, Srbije i Crne Gore, koji će se natjecati u konkurenciji mažoretkinja, twirling, jazz ballet, acrobatic, moderni ples, free style, hip hop i latino ples.
Više od 200 natjecatelja predstavit će 90 koreografija, a ocjenjivat će ih domaći i inozemni suci.
Uz KUD Korak i twirling klub Korak, od kaštelanskih plesača nastupit će i predstavnici plesnog kluba K-7.

Pokrovitelj cijelog događanja je Grad Kaštela, a javna ustanova Športski objekti za ovo natjecanje ustupila je dvoranu u Sućurcu.
Prva natjecanja započinju već u 9 sati, cijeli program trajat će do poslijepodnevnih sati, a ulaz za sve zainteresirane je slobodan.


KOMENTARI: