hren
 

ZAVRŠEN  2. KAŠTELA OPEN
Gradska dvorana u Kaštel Starom ovog je vikenda ugostila sudionike međunarodnog judo turnira Kaštela open 2017, koji je drugu godinu za redom uspješno organizirao judo klub Kaštela.

Na turniru je sudjelovalo 106 judaša i judašica iz 16 klubova iz Hrvatske, BIH i Kosova, u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta te seniora. Natjecanje je otvorio predstavnik Grada Kaštela, viši savjetnik za društvene djelatnosti Darko Opačak, a svi zajedno minutom šutnje odali su počast nedavno preminulom judašu i dugogodišnjem sportskom djelatniku, Mirku Parčini.

Ljetni praznici, vremenske prilike, kao i pauza u treniranju bile su razlog nešto manjeg broja prijavljenih natjecatelja, među kojima su najbrojniji bili domaćini, koji su ujedno osvojili i ekipno prvo mjesto.

Judaši i judašice JK Kaštela osvojili su 11 zlatnih medalja i to Ante Batinić, Martina Žarković, Ivana Zorotović, Mia Mihovilović (dvije), Nikola Zorotović (dvije), Roko Škomrlj, Fabian Matijaca, Maja Franić i Marija Ivakić.
U klubu je ostalo i 13 srebrnih medalja, koje su osvojili Lucija Brešković, Ivan Škomrlj (dvije), Marko Brkić, Mate Rajčić, Mijo Jurić Pešić, Jelena Brešković (dvije), Maja Franić, Marija Ivakić, Marko Tendžera, Nikola Botić i Nika Perišić.
Brončanim medaljama okitili su se njih 16, Petar Grabić (dvije), Goran Tenžera, Petar Vujić (dvije), Ivan Stojković, Tomislav Blažević, Carllo Skelin (dvije), Marko Tendžera, Fabjan Jozić, Ivan Rozga, Ivana Zorotović, Nika Perišić, Luka Zorotović i Luka Milin.

Na turniru je nastupala i malobrojna delegacija drugog kaštelanskog judo kluba, JK Dalmacijacement, a u klub su se vratili s jednom zlatnom medaljom Ane Ljubić i srebrom Igora Krivića.

Foto: Luka Ištuk i Dragan Kovač


KOMENTARI: