hren
 

Tjedan dana ostalo je do početka 1. Županijske lige, prvenstva koje će ove godine biti jače nego ikad. Stoga se klubovi intenzivno spremaju za sezonu u kojoj čak četiri donedavna trećeligaša love naslov, a planove im želi pomrsiti gomilički Gošk.

Gošk za sad ima odličnu kalendarsku godinu. Iza njih je sjajna polusezona iz prošle sezone, nizali su pobjede i bili neugodan protivnik tadašnjim konkurentima za naslov. No, u novoj sezoni, sudeći prema stanju u klubu, bit će im teško konkurirati za prvo mjesto.

„Pripreme idu dobro, napredujemo, ali trenutno imamo problem s igračima jer je otišlo čak šest prvotimaca iz prošle sezone. Bonacin se ostavio nogometa, otišao je Marić-Arić, Roić i Ercegovac su odsutni zbog posla, Duvnjak je otišao igrati u Njemačku, a vratar Lukač u Dansku. Nismo se posebno pokrpali, od ozbiljnijih pojačanja došao je tek iskusni Vinko Šarić, ali je trenutno ozlijeđen i nećemo na njega moći računati bar prva dva kola“, rekao je trener Radoslav Tomas.

Tomas je dobro posložio svoju ekipu nakon njena preuzimanja na prošloj polusezoni. No, trenutna situacija bit će mu izazovna u trenerskom poslu.

„Prema naprijed imamo opcija, puno nam vrijedi Čubrilo koji je u skoro svakoj pripremnoj utakmici zabio barem jedan gol. U vezi će nam nedostajati kreativni Roić, trenutno je ozlijeđen Turković, ali problem su upravo stoperske pozicije. Jučer smo igrali prijateljsku protiv Mosora i tu smo koristili četiri juniora, od kojih su neki tek ušli u prvu godinu juniora. Možda do kraja tjedna uspijemo riješiti neko pojačanje“, rekao je Tomas.

U međuvremenu je Gošk odigrao čak sedam prijateljskih utakmica. Pritom je upisao tri pobjede i četiri poraza. Svoje viđenje iznio je Tomas:

„Zbog radova na terenu nismo mogli izlaziti na njega. Zato smo igrali što više prijateljskih utakmica da se uigramo i posložimo i zato smo sve igrali u gostima. Prve dvije-tri utakmice nisu bile dobre, protiv Omladinca smo igrali odmah tri-četiri dana nakon što smo počeli pripreme. Kasnije je išlo dobro. Teren je skoro gotov za početak sezone, postoje još neki sitni radovi, ali će sve biti spremno. Radovi će ponovo biti aktivni u dvanaestom mjesecu jer zbog ljetne vrućine trava nije baš mogla puno narasti, ali smo zadovoljni s terenom; pokrpane su neke rupe i on izgleda bolje nego prošlih godina“.

„Što se tiče očekivanja od nove sezone, sve ovisi kako ćemo krenit. Da je ostala ekipa od prošle sezone sigurno bi se borili za prvo mjesto. Ovako će to biti teško“, rekao je na kraju trener crveno-bijelih.

Gošk u prvih pet kola čeka nekoliko teških utakmica. U prvom kolu dočekuju Orkana koji se nakon jedne sezone u 3. HNL vratio natrag. Potom imaju teško gostovanje u Klisu kod Uskoka, zatim su domaćini Postirama te slijedi gostujuća utakmica protiv još jednog bivšeg trećeligaša Omiša. Gradski derbi između Goška i Jadrana (KS) na rasporedu je tek u 12. kolu.

Pripremne utakmice:

Omladinac – Gošk 3:0
Uskok – Gošk 3:1
Orkan – Gošk 1:2
Sloga (M) – Gošk 3:4
Primorac 1929 – Gošk 4:2
Omladinac – Gošk 1:3
Mosor – Gošk 2:1


KOMENTARI: