hren
 

ODUSTALI OD EUROPE
Odbojkašice Marine Kaštela trenutno se nalaze na pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će braniti čak tri titule. U četvrtak će otputovati u Crnu Goru gdje će u Baru odigrati pripremni turnir, a prvu utakmicu odigrat će upravo protiv crnogorskih prvakinja Luka Bar.

O trenutnom stanju ekipe progovorio nam je trener Milorad Krunić: „Sastav je trenutno šaren i nedefiniran, očekujemo da ćemo u sljedećih petnaestak dana imati definiran kadar za novu sezonu. Želim istaknuti da smo prvoj ekipi priključili pet kadetkinja, riječ je o kadetkinjama koje su prošle sezone osvojile ligu Dalmacije te bile treće u Hrvatskoj. Prijelazni rok traje do 15.rujna pa ćemo vidjeti kako ćemo posložiti ekipu.“

Prošla sezona bila je povijesna za Marinu i za čitavu hrvatsku žensku odbojku. Kaštelanke su nizale rekord za rekordom, bile neporažene u čitavom regularnom dijelu, osim poraza u posljednjem kolu, te su pritom osvojile čak tri naslova: superkup, kup i prvenstvo. Da će biti jako teško ponoviti takav uspjeh svjestan je trener Krunić:
„Ono što smo mi napravili prošle sezone teško da će itko nadmašiti, a mi nećemo odustati od nijednog trofeja“.
Kao prvak države i osvajač odbojkaškog kupa Marina Kaštela stekla je pravo natjecanja u europskim natjecanjima. Od toga, ipak, neće ništa biti.

„Odustali smo od Europe ove sezone. Vidjeli smo da je financijski naporno, ali to se čak i moglo nekako riješiti i pokrpati. Veći je problem to što su naše igračice uglavnom studentice i želimo poštovati njihove studentske obveze koje ne dopuštaju velik broj izostanaka sa predavanja. Svako veće i dalje gostovanje zahtjeva da idemo dan ranije, ali je to za naše igračice onda problematično. Jedva smo se tako sastali prošle sezone kad smo išli u Rusiju“, rekao je Milorad Krunić.

Marinke će tako ove sezone biti usredotočene samo na domaće prvenstvo. Već na samom početku bit će borba za prvi trofej sezone, onaj Superkupa, a potom slijedi borba na dvije fronte. Hoće li Marina obraniti trofeje i započeti novu eru hrvatske odbojke ili će zagrebačka Mladost vratiti dugogodišnju dominaciju preostaje nam vidjeti.


KOMENTARI: