hren
 

PROMJENE U NOGOMETNOM SAVEZU SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
Hajdukov kandidat Marko Erceg izabran je za predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Erceg je bio i jedini kandidat za predsjednika koji je na izvanrednoj izbornoj skupštini dobio predsjednički mandad na četiri godine.

Erceg je dobio potporu većine prisutnih klubova. Skupština inače broji 69 klubova koji ukupno imaju 263 glasa, a za kvorum su potrebna 132 glasa. Erceg je tako naslijedio Vinka Radovanija koji je svega nakon godinu preuzimanja vodstva od Alojzija Šuprahe podnio neopozivu ostavku. Razlog koji je prelio čašu bio je sljedeći:

“Sam sustav hrvatskog nogometa na svim razinama, počevši od samog vrha pa do dna postavljen je na potpuno pogrešan način. U takvom sustavu se ne može napraviti ništa. To je sustav koji je premrežen, isprepleten razno raznim dilovima, dugovanjima, obvezama iz  prošlosti i bilo kakav nogometni iskorak u Dalmaciji i Hrvatskoj je nemoguć. Nije normalno da se od 11 sjednica Izvršnog odbora koliko smo ih imali u mom mandatu na šest ili sedam bavimo sucima i delegatima. Mi se moramo baviti nogometom, infrastrukturom i strukom. Jedina mogućnost izlječenja hrvatskog nogometa je da se u sustav ubace mladi i obrazovani ljudi puni energije, željni znanja i napretka nogometa, Dok god se zadržimo na ovim kadrovima koji danas drmaju našim nogometom na svim razinama, nikakav iskorak nećemo napraviti i samo ćemo se vraćati u onu poznatu močvaru iz koje se iskoprcat ne možemo” - kazao je prije nešto više od mjesec i pol dana Vinko Radovani.

Sastav novog, mladog, izvršnog odbora čine: Marko Erceg (predsjednik), Ante Ljubičić (dopredsjednik), Jure Bosančić (dopredsjednik), Mario Gudelj (dopredsjednik), Ante Mihaljević (dopredsjednik), Dean Čakić, Pero Sunara, Petar Meštrov, Filip Bašić, Čedomil Šimić, Ivan Milas, Mario Jurić, Dean Rahan, Stipe Rogošić, Hrvoje Budimir, Antonio Škarpa i Maja Mula.


KOMENTARI: