hren
 

JUNIORI U RUMUNJSKOJ
U rumunjskom gradu Aradu održano je natjecanje Europskog kupa za juniore na kojem su nastupili i mladi judaši JK Dalmacijacement, a najbolji rezultat od njih ostvarila je Katarina Krišto, osvojivši odlično peto mjesto u jakoj konkurenciji.

Na natjecanju je sudjelovalo 248 natjecatelja iz 33 zemlje, a među predstavnicima Hrvatske bili su i Cementaši Katarina Krišto, Marin Jerkunica i Lovre Barišić, koje je vodio trener Josip Barić.

Prvog dana natjecanja nastupio je Lovre Barišić pobjedivši u prvoj borbi Adama Christianssona iz Švedske iponom, dok u drugoj borbi  nije imao sreće s domaćim judašem Marianom Tanaseom.
Drugog dana natjecanja nastupio je Marin Jerkunica i izgubio borbu u prvom kolu od Aleksejsa Zarudnevsa iz Latvije.
Drugog dana natjecanja nastupila je i Katarina Krišto koja je izgubila prvu borbu od Angelike Szymancke iz Poljske, no nakon toga u repasažu je pobijedila Rumunjku Olgu Severin, potom i Gioiu Vetterli iz Švicarske te Andjelu Samardžić iz BIH.
U borbi za broncu izgubila je od Lare Klibe natjecateljice iz Hrvatske i sa tri pobjede i dva poraza ostvarila je plasman na peto mjesto.

- Katarina je ostvarila odličan plasman. S obzirom da je još mlađa kadetkinja, više nego dobro se snašla u juniorskoj konkutenciji u kategoriji do 63 kg – kazali su u njenom klubu.

Neposredno uoči ovog natjecanja  Katarina Krišto i Lovre Barišić sudjelovali su na pripremama reprezentacije na  Malom Lošinju, za nadolazeće Svjetsko prvenstvo za seniore u Budimpešti.


KOMENTARI: