hren
 

Držati europsko srebro u svojim rukama nešto je s čim se malo tko može pohvaliti. Upravo se s tim odličjem judašica Lucija Brešković vratila iz Engleske sa Europskog prvenstva u judu za slabovidne, na kojem je 'popravila' broncu s prošlog Europskog prvenstva. Kad se sve sleglo, po povratku smo porazgovarali s njom o najboljem uspjehu u karijeri. Iako je u najavi izjavila pohod na zlato, srebro će je ipak još dugo vremena držati pod dojmom:

- Stvarno sam sretna i zadovoljna. Mislim da je ovo Božja volja. Prvo sam bila razočarana, ali kad se sve sleglo – druga sam i to je top, - izjavila je ushićena Lucija te potom nastavila: - Trener i ja smo zadovoljni. Znamo kako je i kako je moglo biti. Predobro je biti tako blizu. Presretna sam radi Olge, ona je s toliko ljubavi pjevala rusku himnu. Nikada nisam vidjela i osjetila toliko radosti, kazala je.

A Olga Zabrodaskaya imala je i velikog razloga za takvu radost jer je postala nova europska prvakinja u toj kategoriji do 70 kg. Treće mjesto pripalo je engleskinji Nataliji Greenough.

- Prva borba bila mi je teška. Nisam se borila godinu dana, još od Olimpijskih igara u Riju. Imala sam veliku tremu i izgubila sam baš protiv Olge tu prvu borbu. Drugu sam bila puno opuštenija i dala sam sve od sebe jer sam znala da je to to. Ozljeda nema, malo neke sitne stvari, ali to je sve normalno, - izjavila je Lucija.

Na pitanje kakvi su planovi za dalje nasmiješeno je odgovorila: - Sada ide učenje! Nadam se da će profesori imati razumijevanju i da ću uspjeti položiti ono što imam (op.a. Lucija je studentica teologije u Splitu). Nakon toga ću polako, sljedeće godine u rujnu je Svjetsko prvenstvo.

Za kraj je pružila veliku zahvalu. - Zahvalila bi se svome klubu i treneru što su imali strpljenja sa mnom. Hvala fizioterapeutu Juri Skelinu koji je sve moje ozljede doveo u red u najkraćem mogućem roku, inače sigurno ne bi nastupala.


KOMENTARI: