Kaštelanska judašica Lucija Brešković ovih dana otputovat će u Walsall na Europsko prvenstvo u judu za slabovidne gdje brani broncu u kategoriji do 70 kg koju je osvojila na prošlom Europskom prvenstvu u Portugalu prije dvije godine.

Europsko prvenstvo održat će se od 3. do 6. kolovoza u velikom sportskom kompleksu u engleskom gradu Walsallu, malom gradiću pored Wolverhamptona i Birminghama. Bit će to prvo veliko natjecanje za Brešković nakon Olimpijskih igara prošle godine.

- Dobro radim, mislim da sam fizički puno jača nego prije. Ali problemi su mi malo ozljede. Zna mi se dogoditi da me zaboli rame ili koljeno, ali dobro je. Pripreme idu dobro, trenutno treniram u Solinu i u dobroj sam formi, - kazala je Brešković.

Na pitanje kakva su očekivanja za predstojeće prvenstvo odgovorila je kratko, jasno i odlučno: - „Moram biti prva!“

Lucija Brešković iznenadila je mnoge s osvojenom broncom na prošlom Europskom prvenstvu. Nešto slično i sama očekuje da se može dogoditi s novim judašicama:

- Vidjela sam da ima puno novih ljudi po prijavi. To mi može biti prednost jer sam iskusnija, ali isto tako i sama sam prije dvije godine bila nova među drugima i osvojila sam broncu.
Što se tiče ovogodišnje konkurencije to se još ne zna. Najveće konkurentice su mi dvije Ruskinje, ali nije sigurno hoće li one nastupiti. Možda nastupi samo jedna, a možda obje, nisam sigurna. Tu je još jedna Engleskinja koju sam dobila već tri puta, prošle godine sam bila bolja od nje na Olimpijskim igrama. No, mislim da ove neće nastupiti Mađarica koja me je dobila u Riju, -  rekla je Lucija


KOMENTARI: