hren
 

CILJ DO KRAJA GODINE
Mlada kaštelanska tenisačica Tena Lukas u drugi dio godine krenula je bolje no ikad te je bila u lovu na što veći broj bodova. Na WTA turniru u Bolu ostvarila je dobar plasman, došla je do 1/16 finala gdje ju je zaustavila šesta nositeljica Bondarenko, a sjajno je krenula na WTA turniru u Bukureštu prije desetak dana, ali je zbog ozljede morala napustiti treći meč.

- Igrala sam dobar turnir, dobro sam se osjećala. Prva dva kola sam prošla, a onda sam u trećem osjetila bol u mišiću lista i nisam mogla nastaviti turnir. Sada sam trenutno doma, već sam počela lagano trenirati, ali sam zbog ozljede morala otkazati nekoliko turnira u sljedeća tri tjedna pa ću to morati nadoknaditi, - rekla je Tena.

U Bukureštu je u drugom kolu svladala četvrtu nositeljicu Alexandru Cadantu koja je ove godine bila finalistkinja na WTA turniru u Bolu. Bilo je 6:4 i 7:6 za mladu Tenu Lukas. Međutim, u sljedećem kolu protiv poljakinje Magdalene Frech presudila je ozljeda. Iako je ozljeda došla u trenutku kada se najmanje nadala, Tena ipak otkriva ambiciju do kraja godine:

- Sad se polako vraćam od ozljede, cilj je da do kraja godine odigram što više turnira, ponajviše WTA gdje mogu prikupiti bodove, ali to ću još vidjeti u dogovoru s trenerom i ostalima. Voljela bi do kraja godine ući u top 200 igračica, - poručila je Tena koja je trenutno 322. igračica svijeta.

Tena Lukas polako se penje u teniskom vrhu. Na početku godine dobila je novi poziv u reprezentaciji za nastup u FED kupu, što govori da izbornica Iva Majoli računa na nju. Na kvalitetu igre utjecao je i novi trener Albert Torras s kojim Tena radi u Barceloni.

- Za razliku od prije pola godine, uvjeti za rad su mi se stvarno poboljšali. Trener Albert Torras dobro utječe na mene, ali sad kad sam doma vidim koliko bi voljela da i ovdje imam još bolje uvjete i još kvalitetnije trenere. Uskoro ću se čuti s trenerom pa ćemo vidjeti kad ću ponovo ići u Barcelonu, - rekla je Tena.

Tena je u profesionalni tenis ušla prije šest godina kada je godinu završila kao 884. igračica svijeta. Godinu dana nakon bila je bolja za 130 mjesta te se lagano počela približavati najboljima. Najveći skok dogodio se u 2014. godini kada je u godini dana napredovala za gotovo 300 mjesta, dok je najbolji plasman imala prije dvije godine – 262. igračica svijeta. Pred njom je još dosta turnira ove godine, a za mladu 22-godišnju Tenu teniska karijera još ima mnogo potencijala koju će po povratku od ozljede pokušati ostvariti.


KOMENTARI: