hren
 

Prijelazni rok za klubove košarkaške Premijer lige službeno počinje u ponedjeljak, 17. srpnja, a mnogi klubovi već su obavili brojne transfere u pripremi rostera za predstojeću sezonu. Dosta novosti događa se i u redovima Ribole Kaštela koja će u novu sezonu s nešto drugačijim igračkim kadrom.

Još ranije kaštelanski je klub objavio da će ih u Premijer ligi predvoditi novi trener Luka Žitko. Klub se bacio na posao i sa pojačanjima pa je tako produžena suradnja s Mandićem i Rosom, a ugovor je potpisao i mladi Pruže, dok je kao prvo pojačanje predstavljen Ante Đugum. U međuvremenu je postignut dogovor sa Josipom Matićem koji je kraj sezone dočekao ozlijeđen, ali će na raspolaganje novom treneru biti od sredine rujna.

Kaštelanski dres u sljedećoj sezoni neće nositi visoki centar Frano Marasović s kojim je klub sporazumno raskinuo daljnju suradnju, a Frano će se u nastavku svoje karijere pokušati okušati u inozemstvu. Klub je napustio i Aljoša Maras koji je odlučio završiti profesionalnu karijeru jer zbog privatnih razloga ne bi mogao biti na raspolaganju klubu u njihovoj borbi u Premijer ligi. Maras (31) je zadužio klub sa nekoliko odličnih partija prošle sezone, bio je najbolji tricaš lige te je jedan od rijetkih igrača koji je mogao igrati kvalitetno i u obrani i u napadu. Klub će napustiti i mladi Marco Ćosić koji zbog odabira mjesta studiranja neće moći biti  na raspolaganju.


KOMENTARI: