hren
 

PRETKOLO DONIJELO NIZ ZANIMLJIVOSTI
Od utorka do nedjelje, na betonskom igralištu u Kaštel lukšiću, igrale su se utakmica pretkola 42. tradicionalnog lukšićkog turnira na male branke, a čast da otvore ovogodišnji turnir pripala je momčadima Segeta i NK Amater.

Amateri Jure Perišica u utakmici su se dobro držali dok Segećani nisu uboli u višu brzinu i sa po dva gola Čudine, Barade i Vulića, rezultat preokrenuli u svoju korist i sa  6:2 Seget odveli u 1. kolo.
Nakon njih na teren su istrčali Šegrt Hlapić i RUO Arena. Šegrti na čelu s Ivanom Čondicem Benekom nisu stali trčati svih 40 minuta, nabijajuci strašan tempo iskusnim Sućuranima u dresovima Arene. Utakmica je u napetoj završnici ipak okonačana sa 6:5 za Arenu, u kojoj su se istakli Jerčić i dević sa po dva gola.
U utakmici momčadi Vijesti dana HR i Lutkana iz Slavonskog Broda, bolja je bila momčad Vijesti, koja pobjedom 3:2 ide u nastavak natjecanja.
Prvi dan turnira okončali su Sirić color i beach bar Lumbrelin, a pobjedom 5:2, Lumbrelin odlazi u 1. kolo, prvenstveno zahvaljujući četiri gola Djurasa.

Drugog dana, u prvoj utakmici susreli su se osvajači iz 2011. AYC i ambiciozni momci Stipe Balića s Japirka u dresovima Restoran Ino 2. Kod Ina istakao se Goran Vujević s 3 gola, a AYC u skoro originalnom sastavu, unatoč ponekoj godini i ponekom kilogramu viška, pokazuju moć i na krilima Ivice Osibova Ribe s četiri gola i pobjedom 6:4 ide medju 64 ekipe glavnog turnira.
Momci u dresovima Alasa i Liverpoola, utakmicu su započeli vodstvom „Engleza“ od 4:0 u prvom poluvremenu, no u drugom se situacija okreće i Alas ide dalje, rezultatom 9:5.
U trećoj utakmici srijede, mlade snage momčadi HOS Orij, pokazali su mladenačku snagu u srazu s solinskim Fast foodom Super Spajo te su rezultatom 7:4 zabilježili svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem turniru.
Susjedi, momčad ZNJVZNJI iz Podstrane i Brkovi iz Žrnovnice pokazali su tvrd balun koji je riješen tek u zadnjoj minuti kad Petar Peričić pokazuje zašto je prava roba na tržištu. Brkovi su upisali pobjedu od 4:2.

Četvrtak je započeo borbom dvije splitske ekipe, Studio Megagraf i Nula, u kojoj Nula ide dalje, a 4:1 bio je krajnji rezultat.
U utakmici između Novogradnje Matošević iz Kaštel Novog i lukšićke momčadi Caffe bar Faraon Inter KL, koja je bila tvrda i neizvjesna do samog kraja, bolji su, rezultatom 2:1, bili Lukšićani.
Dvije domaće ekipe, Caffe bar Brokva i Udruga Miljenko i Dobrila, užarile su gledalište, no golova nije bilo previše, a rezultatom 2:1 dalje ide Brokva..
U ogledu Caffe bara Twister i gostiju iz Mravinaca, momčadi Caffe bara Gracia, za pobjedu su priliku imali i jedni i drugi, no na kraju pobjeda ipak ostaje domaćinima, rezultatom 6:3.
U zadnjem susretu večeri na teren su istrčali splitski Restoran Đir i momci iz Donjih sela Auto otpad Roko/La Fumee. U najdinamičnijoj utakmici večeri pored velike trke vidilo se par odličnih golova. Za Đir su golove postigli Zebić i Keran, a za Otpad briljirali su braća Stude i Ćunka Žires, pa Rokov otpad pobjedom 3:5 ide u nastavak natjecanja.

U petak su se sastali stari asevi iz Sućurca Brižine i momci Caffe bara Donna iz Dugog Rata, a pobjedom 5:12 C.B.Donna ide dalje. Kuriozitet je da su obje momčadi nastupile bez zamjena, što je očito više pogodilo Sućurane.
U utakmici momčadi Racing i Caffe bar Faraon, pobjedom 5:7 Faraon ide u nastavak turnira.
Mrsika i Caffe bar Baramundi iz Podstrane, koji su nastupili bez zamjene, a Mrsika je na krilima Hajdukovog juniora Ivana Šarića sa četiri pogotka i pobjedom od 7:3 osigurala daljnji igru na turniru.
Utakmica momčadi Top ten Podstrana i sućuračkih Jabulana završila je pobjedom Sućurana od 8:4, a razlog, osim tri gola Ivana Šunjića, leži i u činjenici da su gosti iz Podstrane odigrali utakmicu bez zamjene.
Nešto prije 23 sata u petak su na teren istračale momčadi Caffe bara padre/Opet zvone stara zvona i Radograda iz Krapine. Momci iz Krapine krenili su na turnir 17 sati i stigli uoči utakmice, koju su perfektno odigrali bez zamjene, poslije utakmice cijelu noć vozili natrag i ujutro stigli na posao u Krapinu. Unatoč svemu, gosti, kojima je „gazda“ Dario Potočki, vlasnik destiljerije za proizvodnju extra kvalitetne Viljamovke, zabili su domaćinima 14 golova, a od 10, koliko ih je postigao Padre, čak sedam je dao Silvio Knežević. Krapinjani idući vikend stižu na utakmicu 1. kola turnira.

Vikend je započeo utakmicom trogirskog Radio Bepa 69,9 i druge Katićeve ekipe, šibenske Time out Brodarica/Školjke Katić, a nakon penala dalje idu Trogirani.
Splitski Preplaćeni gubitnici i Rico bar iz Marine utakmicu su završili pobjedom 8:4 za momčad iz Marine, a u utakmici Caffe bara Sensation i momčadi Vinišća, domaćini iz Sensationa nisu dozvolili senzaciju i rezultatom 9:3 idu dalje.
Nakon izvlačenja parova 1. kola, trebala se odigrati utakmica između splitske ekipe Visoka i starih aseva u majicama Kaštel Štafilića Ekipa Visoke nije se pojavila na terenu, pa je susret registriran 3:0 bez borbe za Štafilić.

Zadnji dan tjedna donio je utakmicu Školjki Katić i Mesnice Mrki 1. Kod Mrkija jedini gol postigao je Špiro Kovačev, a kod Školjki standardno je briljirao Mladen Rožić sa 4 pogotka. Rezultat je na kraju bio 8:1 za Školjke.
Još jedna momčad Mesnice Mrki izašla je u nedjelju na teren i to protiv Rent a cara Start. Start je nastupio u punom sastavu sa Munivranom, Vrdoljakom (strijelac 2 gola), Zelićem, Marinićem, Vrkićem i Karamanom. Mesnica Mrki je imala problema sa izostancima, ali Pele, Zeko, Mrvica, Vedro i Roso nisu imali velike muke, pa pobjedom od 2:6 idu u 1. kolo.
Caffe bar Šura iz Planjana i Sv. Mavar Žedno završila je rezultatom 4:4, a nakon boljeg izvođenja penala, Sv. Mavar bilježi vrijednu pobjedu.
Izuzetno dobar susret odigrao se između Alu Brčića i splitske ekipe Slivno. Za Brčića su nastupali veterani: Goreta, Tešija, Delić, Ivanković, Prde i Grgo Šiško. Za Slivno Čulić, Roguljić, Miočević i Šimić. Većim dijelom susreta, iako favoriti, Alu Brčić se mučio, no ipak idu dalje, pobjedom 6:3.
U zadnjem susretu večeri sastali su se Muć i Šurfilovići, a rezultatom 5:6 Šurfiji Ivana Bulata prolaze u 1. kolo.

Većinu utakmica sudio je bez greške Denis Ninčević Nina, a dio njih Ante Klepić. Osim zanimljivosti na terenu, tijekom svi dana bilo je i cijeli niz zanimljivosti uokolo terena, što cijelom turniru uvijek da neki poseban ugođaj.

Raspored utakmica 1. kola:

 

KOMENTARI: