hren
 

5. REGATA KUPA DALMACIJE
Kao i svake godine početkom ljeta, u Kaštel Kambelovcu održana je 5. regata Kupa Dalmacije Memorijal Ivan Jerčić 2017. Okupilo se tako na Polantani 200tinjak djece i trenera iz svih dalmatinskih klubova, od Dubrovnika do Zadra, uključujući i klub Rama iz BiH, kako bi pokazali rezultate svog cjelogodišnjeg truda na posljednjoj regati prije državnog prvenstva.

U programu koji je trajao od 9 do 13 sati, odveslana je 31 trka. HVK Marina Kaštela osvojio je pritom 13 medalja, od čega 5 zlata, te u ukupnom poretku sa HVK Jadran Zadar podijelio prvo mjesto u kategoriji najboljih seniora. Ukupni pobjednik ove regate je Jadran Zadar.

Iako je vrijeme veslačicama i veslačima uvelike išlo na ruku, a vjetar je zapuhao tik nakon kraja programa, ove je godine zabilježen rekordan broj izvrtanja čamaca. Međutim, djeca su naučila da je i to dio sporta te su se neka od njih uspijevala i vratiti u brod i ipak do kraja odveslati trku, što je sudački žiri nagradio tako da im je bar za hrabrost dodijelio medalju.

Memorijalnu trku Ivan Jerčić veslali su juniori u kategoriji dvojac bez kormilara, a prvo mjesto osvojila je posada kombinacija Gusar/Jadran Zadar. Roditelji našeg pokojnog veslača uručili su pobjednicima memorijalni pehar.

Bio je ovo prvi put da se na kaštelanskoj regati koristio novi čamac - skif koji je dobio ime po pok. dr. Asimu Rešiću, kirurgu koji je bio vrlo omiljen među Kaštelanima.

Bilo je lijepo vidjeti šušur oko kluba, gdje se okupio i veći broj roditelja, volontera, prolaznika i ostalih Kaštelana, koji su došli podržati djecu koja su cijele godine marljivo trenirala i već mjesecima ustaju u zoru ne bi li odradili trening prije jakog sunca.


KOMENTARI: