hren
 

GOSTOVANJE U CRNOJ GORI
Mažoretkinje grada Kaštela, članice sekcije KUD-a Korak ovog su vikenda sudjelovale na 8. Mediterranean best dance 2017. u crnogorskom gradu Baru, a kući su se vratile s devet medalja različitog sjaja.

Natjecanje u Baru održalo se u organizaciji plesnog kluba Habanera i Barskih mažoretkinja, a svoje umijeće pokazalo je više od 2 tisuće plesača i plesačica iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Bugarske, Albanije, Makedonije i Rumunjske. Natjecali su se u disciplinama clasic ballet, break dance, hip hop, disco dance, latino show, mažoret ples, pom – pon, zastave, twirling i ostalo.

Mažoretkinje grada Kaštela u Baru su se natjecale s deset koreografija, a za njih čak devet, osvojile su neku od medalja, a najveći broj medalja, tri zlatne, osvojila je petogodišnja Lucija Romić, koja je bila najbolja u disciplinama solo štap, solo pom-pon i duo štap s Felicijom Vrtlar.  
Kadetkinja Lucija Vranješ osvojila je dvije zlatne medalje u disciplinama solo štap i solo pom-pon kadetski uzrast, a zlatnom medaljom mogu se pohvaliti i kadetkinje u mini formaciji štap, koju su činile Lucija Vranješ, Lana Petrović, Manuela Lukas, Danijela Brnas i Viktorija Butir Knežević.
Mia Kokan u disciplini solo pom-pon za juniorke osvojila je srebrenu medalju, a srebro je pripalo i juniorkama Vedrani Zoko, Ani Vicković, Mariji Kokan, Miji Kokan  i Lari Zelić u kategoriji mini formacija štap.
Marija Kokan i Ana Vicković koje su nastupale u disciplini duo štap juniorskog uzrasta osvojile su treće  mjesto i osvojile brončanu medalju.  
Plesna koreografija pod nazivom velika formacija štap juniori zauzela je na ovom natjecanju četvrto mjesto .

- Ostvarenim rezultatima vrlo smo zadovoljni, štoviše i ponosni.  U tri godine djelovanja Mažoretkinje grada Kaštela osvojile su preko 40 medalja i 24 pehara. Sada se možemo dan-dva odmoriti, a potom posvetiti pripremama za ljetne nastupe, međunarodno natjecanje u Opatiji, te predstojeće međunarodno  natjecanje  u organizaciji naših klubova, International Kaštela dance open, koje će se održati 2. rujna u dvorani na Sokolani – kazao je koordinator kluba Ivan Tošić .


KOMENTARI: