hren
 

ZAHVALILI SE ČELANU
Uprava kaštelanskih košarkaša potvrdila je danas da će novi trener za predstojeću sezonu biti Luka Žitko. Pošto je prošlog vikenda ispunio sve uvjete za licenciranje, ovaj 36-godišnji trener predvodit će Kaštelane u njihovom nastupu u Premijer ligi.

Luka Žitko prošao je dosta toga u svojoj dosadašnjoj košarkaškoj karijeri. Prošao je omladinsku školu KK Split s brojnim poznatijim igračima, a seniorsku karijeru započeo je u Pulu. U petnaest godina igranja nastupao je za Brotnjo iz Čitluka, Alkara iz Sinja, Posušje, Grude, Zlatorog Laško, Svjetlost Brod, Trogir, Križevce i na koncu za Ribolu Kaštela. Dva je puta nastupao i na hrvatskim All-Stars utakmicama. Prošle godine je zbog problema s leđima prekinuo igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Tako je prošle sezone vodio juniore Ribole Kaštela te bio pomoćni trener Ivici Čelanu u seniorskoj ekipi kojeg će sada zamijeniti na trenerskoj klupi.

„Prije svega, želio bi se zahvaliti upravi kluba na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati njihov izbor i napraviti dobar posao. Osjećaji su trenutno pomiješani, s jedne strane sam sretan jer je ovo nešto veliko, a s druge strane znam da je ovo velika odgovornost. Čeka nas puno posla, trenutno smo u pregovorima s igračima te sastavljamo igrački kadar za novu sezonu u kojoj je prije svega cilj izboriti ostanak“, rekao je novoizabrani trener Žitko koji će svoje igrače na pripreme povesti krajem kolovoza.

Iz kluba su ranije objavili da je produžena suradnja s Mandićem i Rosom, a ugovor je potpisao i mladi Pruže. Prvo pojačanje trebao bi biti Ante Đugum, ali još nedostaje službena potvrda. Kuda će se sve kretati prijelazni rok teško je procijeniti, ali je dobar znak što se već sada sprema ekipa koja bi trebala zadržati Ribolin status među najboljima u državi.


KOMENTARI: