hren
 

AKTIVNE KAŠTELANSKE MAŽORETKINJE
Ovog četvrtka Kaštelanske mažoretkinje sudjelovale su na 8. Regionalnom  prvenstvu u mažoret plesu, koje se održalo u Solinu, odakle su se kući vratile s četiri medalje, a ovaj uspjeh, kao i sve postignuto proteklih mjeseci, Kaštelanske mažoretkinje proslavit će sa svojim sugrađanima ove nedjelje, 25. lipnja, na tradicionalnoj Večeri kaštelanskih mažoretkinja, koja će se održati u 20.30 sati na igralištu gimnazije u Kaštel Novom.

Na prvenstvu u Solinu predstavilo se devet ekipa, a Kaštelanske mažoretkinje nastupile su u četiri grupne kategorije te ostvarile odlične rezultate i osvojile dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Pri tome je zlatnu medalju ostvarila exhibition grupa do 8 godina, kao i exhibition grupa od 10 do 12 godina. Srebro im je pripalo u tradicionalnom  mažoret plesu do 8 godina, a bronca u  tradicionalnom mažoret plesu od 8 do 10 godina.

Večer Kaštelankih mažoretkinja u nedjelju će započeti u 20 sati svečanim defileom svih sudionika, koji kreće sa porta u Kaštel Starom preko rive do igrališta gimnazije u Kaštel Novom na kojem se program nastavlja, u 20.30 sati.
Na manifestaciji će, osim svih uzrasta Kaštelanskih mažoretkinja nastupiti  i mažoret timovi iz Segeta, Sinja, Solina, Splita te Ljubuške mažoretkinje, plesni klub Paganini iz Livna i po prvi put u Kaštelima, Kiseljačke mažoretkinje.


KOMENTARI: