hren
 

MCL 2017 U ORGANIZACIJI SPLITSKOG KRIKET KLUBA SIR OLIVER I HKS
Na igralištu hotelskog naselja Resnik proteklog vikenda sve je bilo u znaku izvornog australskog sporta, kriketa,  Drugi po redu međunarodni turnir u kriketu, koji se održava u Kaštelima,  MCL 2017. okupio je klubove iz Europe i Hrvatske, a održan je u organizaciji kriket kluba Sir Oliver iz Splita te Hrvatskog kriket savez.

Pobjednici turnira su Saaremaa iz Estonije, drugo mjesto zauzeli su Rumunji, kriket klub Romania bears, a treći je Sokol iz Zagreba. U nizu zanimljivih mečeva, poseban status i mjesto na ovom turniru dobila je utakmica dviju domaćih momčadi, u kojoj je ekipa kriket kluba Sokol iz Zagreba odmjerila snage s domaćinom turnira, kriket klubom Sir Oliver iz Splita.

Turniru je nazočio i uvaženi gost, John Read, zamjenik australske veleposlanice u Hrvatskoj koji je izrazio zadovoljstvo ovim kriket turnirom, koji je prema njegovim riječima ujedinio različite nacije, naglasivši kako su mogućnosti za populaciju kriketa na našim područjima beskonačne te da treba poticati njegov razvoj.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: