hren
 

U Drnišu je proteklog vikenda održan turnir za nogometne mališe u organizaciji NK Došk koji je u dvije kategorije okupio brojne ekipe. U nedjeljnom cjelodnevnom nadmetanju mališi Jadrana osvojili su prvo mjesto pobijedivši u finalu Dugopolje rezultatom 3:1, čime su potvrdili dobar rad kojeg su ove sezone pokazali i u ligi.

Čak četrnaest ekipa sudjelovalo je na U-9 i U-8 turniru u Drnišu. Među njima je bio sućurački Jadran koji je sa 2008. godištem osvojio prvo mjesto, dok je 2009. godište ostalo kratko za finale. Jadranova U-9 ekipa bila je u skupini sa Doškom, Talentom, akademijom Joso Bego te akademijom  Brda, dok su u drugoj skupini bili Došk 2, Dinara, Brela, Dugopolje i Vodice. Jadan je u skupini bio prvi, plasiravši se u polufinale gdje su s minimalnih 1:0 svladali Vodice. A u finalu, pak, bili su bolji od jakog Dugopolja rezultatom 3:1. U kategoriji U-8 titulu je odnio Omladinac.

Osim osvojenog pehara za najbolju ekipu, iz redova Jadrana talentirani Anthony Terze osvojio je nagradu za najboljeg igrača turnira. Svojim dobrim igrama devetogodišnji Terze zaradio je poziv u Hajduk u kojem će pokušati razviti svoj potencijal.

„U nedjelju smo, dakle, osvojili taj turnir koji je jako važan za nas. Sudjelovale su jake ekipe i nažalost sa dječacima 2009. godišta nismo došli do finala, iako su bili jako dobri. Ali zato su mališi 2008. godišta bili prvi. Riječ je o dalmatinskom turniru čije osvajanje nam je potvrda dobroga rada i dobre generacije, kao šlag na kraju. Naime, ova generacija igra ligu u kojoj su počeli tek prije dvije godine i već sada igraju najjaču ligu u kojoj se bore s Hajdukom, Splitom i Adriaticom te su ove sezone završili među prve četiri ekipe“, izjavio je trener Jadranovih 'tića' Alen Guć.


KOMENTARI: