hren
 

U VRHU ŠKOLSKE ODBOJKE
Da su Kaštela grad odbojke svima je dobro poznato, a kraj ovog tjedna pokazao je i da se kaštelanski odbojkaški stručnjaci ne trebaju brinuti za budućnost svojih klubova, jer su mlade odbojkašice škole Ostrog iz Lukšića, na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda održanoj u Vinkovcima, zaslužile pehar i medalje za osvojeno treće mjesto.

Na ovoj završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u Vinkovcima, mlade ekipe borile su se osim za odbojkaški tron u ženskoj konkurenciji  i za najbolje ekipe dječaka u futsalu, atletici, rukometu i košarci .

Mlade lukšićke odbojkašice do trećeg su mjesta došle nakon poraza od ekipe škole Tina Ujevića iz Osijeka te pobjede nad ekipom škole Vjenceslava Novaka iz Zagreba. Na kraju natjecanja Osječanke su osvojile prvo mjesto, druga je bila ekipa pulske škole Veruda, lukšićke osnovke bile su treće, dok su se Zagrepčanke plasirale na četvrto mjesto.

Ono što se događalo u Vinkovcima, ali i tijekom višemjesečnih natjecanja te zadovoljstvo osvojenim medaljama, opisao nam je trener i profesor, Nebojša Omašić.

- Školsko prvenstvo davno je počelo, početkom drugog polugodišta kad se 319 škola iz čitave države počelo natjecati prvo kroz najniži gradski rang, pa zonu, pa županiju, pa regiju, da bi u Vinkovcima istrčale četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Ždrijeb nas nije mazio te nas je odmah spojio s prvim favoritom, skoro pa domaćinima, Osijekom, koji je u ovom uzrastu prije mjesec dana bio i klupski prvak u Rovinju.
Nakon utakmice ostao je dojam da smo mogli više, ali gledajući Osijek u finalu protiv Pule zaključak je da su definitivno koplje ispred svih ili bar nijansu pa im od srca čestitamo. Nakon tog poraza, unatoč što smo u trenucima i vodili, čekali smo poraženog iz para Zagreb - Pula i dočekali veliki Zagreb. Predrage Ostrožice nad tim curicama ispoljavaju svu bol, zbog prethodno izgubljene utakmice, tako da su im skoro trebale kacige, a publika se s pravom pitala "pa tko ove može dobit!?? I“. Zagrepčanke smo dobili s laganih 2:0.
Valjda još nije naš red da budemo prvi, ali se tom cilju približavamo i nadamo – kazao je profesor Omašić te zahvalio svim curama, ali i njihovim roditeljima na uloženom trudu.

Za ekipu škole Ostrog igrale su Maja Višić, Ana Ergović, Anita Rogulj, Leonarda Vukadin, Dora Jurić, Martina Raca, Patricia Grgurić, Antea Kapitanović, Ana Mateljan, Magdalena Patrlj, Brigita Jerkan i Ana Skorup.
Naravno, boravak na ovom natjecanju ekipa je iskoristila i za posjet gradu - heroju Vukovaru te okolici Vinkovaca i u druženju s drugim ekipama koje su nastupile na ovoj završnici prvenstva.


KOMENTARI: