hren
 

ROK DO 1. SRPNJA
Prva utakmica ovogodišnjeg  42. tradicionalnog turnira na male branke u Kaštel Lukšiću, odigrat će se 4. srpnja pa su organizatori iz udruge Sv. Lovre od Ostroga uputili poziv ekipama da se prijave i budu dio najvećeg turnira na male branke na ovim prostorima.

Zadnji dan prijava je 1. srpnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti pozivom na broj mobitela 091 913 8159 ili u caffe bar Twister u Kaštel Lukšiću, a odmah po završetku prijava bit će izvučeni parovi prvih utakmica turnira.
Turnir se igra po sistemu tri na tri, a uplata po ekipi iznosi 400 kuna.
I ove su godine predviđene novčane nagrade za najbolje četiri ekipe te za najboljeg strijelca i najboljeg igrača turnira, a najboljima će pripasti i pehari.

Temelj lukšićkom turniru postavljen je još 1964. godine na lukšićkom brcu, kada je nekolicina entuzijasta odlučila je organizirati  turnir na male branke.  Svoj obol u prvim godinama organizacije dali su  Nešo, Veselko, Frane, Bobi, Cince, Pave  i ostali. S brca je turnir prešao na novo betonirano igralište pokraj crkve, gdje su krajem 70-ih i tijekom 80-ih godina, u igri na male branke svoju maestralnost pokazivali Slaviša i Mario Žungul, Jovo , Peko, Jozo, Omer, Nešo, Cince, Pave, Gari, Vlado, Konsa, Strize, Belo, Grga, Abaza, Tonći , Livi, Pepe i još mnogi drugi.

Prvih pet godina 21. stoljeća turnir se nije odigravao, da bi  se 2006.godine novoosnovana Udruga Sv. Lovre od Ostroga na čelu s Veselkom Andromakom i magistrom kineziologije Nebojšom Omašićem Barom uhvatila u koštac s najvećim projektom koji je kulminirao osam godina kasnije te sa sto prijavljenih ekipa oborio sve rekorde, te postavio nove standarde u organizaciji turnira.
U tom razdoblju broj prijavljenih ekipa je rapidno rastao...od 40, 50, 70, 90 da bi 2014.godine na turniru nastupilo sto ekipa, a današnji turnir je prerastao okvire Kaštela, jer uz pedesetak ekipa iz Kaštela sudjeluje i tridesetak ekipa iz Splita te dvadesetak ekipa iz Trogira, Zagore, Solina.

Prvog dana ovogodišnjeg turnira, 4. srpnja, uz početak 42. turnira obilježit će se i 53. godišnjica njegovog prvog održavanja, a organizatori, kao i suorganizatori iz odbojkaškog kluba Kaštel Lukšić, ove godine nadaju se, po uzoru na 101 Dalmatinca, kako  će i broj prijavljenih ekipa biti jednak tome.
U okviru glavnog turnira i ove će se godine održati  veteranski turnir sa osam pozvanih ekipa, dječji turnir U 10, te jednodnevni turniri u basketu, stolnom tenisu i odbojci, tako da će publika uživati i u ostalim sportskim granama.
Za sve koji budu pratili utakmice organizatori će ponuditi i bogatu ugostiteljsku ponudu, besplatne lutrije i nagrade, a ulaz će kao i svake godine biti slobodan.


KOMENTARI: