hren
 

U osmom kolu rukometne Lige za ostanak Ribola Kaštela doživjela je novi poraz s kojim se i službeno pozdravila od Premijer lige iduće sezone. Ribola je imala na poluvremenu prednost od tri razlike, ali je u drugom poluvremenu Zamet bio bolji i zasluženo slavio.

Ribola Kaštela – Zamet 29:31 (17:14)
Kaštel Sućurac, dvorana Sokolana
Igrač utakmice: Marin Đurica (Zamet)

Pobjedom Zameta rezultatom 31:29 rukometaši Ribole Kaštela izgubili su svaku šansu da će i sljedeće sezone boraviti u Premijer ligi. Ribola je dobar dio utakmice vodila, imala je više puta tri pogotka prednosti, na trenutke i po pet razlike, ali nisu uspjeli izdržati do kraja. U početku su se nametnuli gosti koji su na sredini prvog poluvremena imali 9:5. Tada je uslijedila sjajna serija domaćih koji s devet uzastopnih pogodaka dolaze do 14:9. Gosti su potom prekinuli crnu rupu s nekoliko pogodaka, ali samo za smanjenje prednosti domaćih koja je na poluvremenu iznosila tri pogodaka. Već u šestoj minuti drugog poluvremena Zamet je otopio prednost Ribole koji ipak uspijevaju doći do vodstva. Vodstvo domaćih trajalo je po tko zna koji put ove sezone do posljednjih deset minuta susreta. Tada Zamet preokreće rezultat i ostvaruje pobjedu koja je Ribolu gurnula u niži rang.

Veliku muku Kaštelanima zadavao je vratar Đurica koji je imao deset obrana, od čega polovično sa sedam i s devet metara. U redovima Zameta čak trojica su postigla po sedam pogodaka, dok je kod domaćih to ostvario samo Jelinić. Riboli su preostala još dva kola koja nemaju rezultatskog značaja.

Ribola Kaštela: Pepur (4o), Ilić (2), Milas (5), Pavlov, Banović (3), Andabak, Šindik, Koncul (4), Bujas (2), Galić (2o), Čorić (5), Kovačević, Taraš, Tukić, Jelinić (7), Dunato (1).

Zamet: Đurica (10o), Martinović (1), Starčević, Stojanović, Glavaš (5), Sorić (3o), Golik (7), Kružić (1), Lučin, Grozdek (7), Majić (7), Šunjić, Mrakovčić (3).

8. kolo:
Metalac – Rudar 30:28
Poreč – Varaždin 36:28
Ribola Kaštela – Zamet 29:31

Tablica:
Poreč  26  -1  29
Varaždin  26  +19  27
Zamet  26  +11  26
Metalac  26  -21  23
Rudar  26  -72  19
Ribola Kaštela  26  -65  14


KOMENTARI: